Kızıl Meydan'daki Sandık Tartışmaları

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Kızıl Meydan'da kurulan bir Fransız markasına ait sandık tasarımındaki standın yüzde 90'lık bölümünde söküm işlemi tamamlandı.

Tarihi GUM Alışveriş Merkezi'nin 120| kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, geliri kimsesiz çocuklar yararına kullanılacak sergilerin düzenlenmesi için Kızıl Meydan'da iki hafta önce kurulan, meydanın tarihi ve kültürel yapısına uygun olmadığı ve kapitalizmi simgelediği gerekçesiyle gelen yoğun tepkiler üzerine kaldırılmasına karar verilen sandığın, söküm çalışmalarının büyük kısmı gece ve gündüz çalışılarak tamamlandı.
Dış kaplama ve iç dizaynı sökülen 30 metre uzunluğunda, 9 metre yüksekliğindeki standı ayakta tutan metal iskeletin de söküm işlemlerinin ardından çalışmalar sona erecek.
Rusya'nın gündemine "sandık krizi" olarak oturan, hem halkın hem de siyaset dünyasının tepkisini çeken standı görmek ve fotoğraf çektirmek için Kızıl Meydan'a gelenler ise söküm işlemlerinin büyük ölçüde tamamlandığını görünce şaşkınlık yaşıyor.
Kaynak: AA