Orhangazi'de 'Cemevi Yaptırma' Sözü

Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar, ilçede cemevi inşa ettirileceğini bildirdi.

Tartar, Cem Vakfı Orhangazi Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Orhangazi'nin her yöreden gelen insanların oluşturduğu güzel bir ilçe olduğunu söyledi.

İlçede çok sayıda Alevi vatandaşın da bulunduğunu belirten Tartar, "Yalova'da, Gemlik'te ikişer cemevi varken Orhangazi'de henüz olmaması düşündürücüdür. Bunun sözünü daha önce vermiştim. Yine söylüyorum ki cemevini Orhangazi'ye mutlaka kazandıracağım" dedi.

Vakıf Başkanı İmam Budak ise Orhangazi'de Anadolu Alevileri hariç komşu ülkelerden Arnavutluk, Bulgaristan ve Selanik Bektaşilerinin de yaşadığını anlattı.
Orhangazi'de yaşadıklarını ve hayat mücadelelerini burada verdiklerini dile getiren Budak, şunları kaydetti:
"Nereden geldiğimiz, ne olduğumuz, ne kadar önemli ise bütün insanlarla birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele etmek Orhangazili olarak Orhangazi'ye sahip çıkmak da o kadar önemlidir. Bize tüm partilerden gelecek belediye başkanı adaylarından sadece şunu istiyoruz; bize geldiklerinde sadece dürüst ve net olsunlar. Bizler hakkımız olandan fazlasını istemiyoruz. Her zaman eşitlik ve birlik ve beraberlik hoşgörüden yanayız. Şimdi seçilme süreci içerisinde değil seçimden sonra tarafsız, karşımızda dik duracak, gerçekten bizi anlayabilecek, sorunlarımızı çözebilecek bir belediye başkanı istiyoruz."
Kaynak: AA