Metrobüs İstasyonlarında Yılbaşı Yoğunluğu

Yılbaşını dışarıda kutlamak isteyen İstanbullular, toplu taşıma araçlarını tercih ederken metrobüs istasyonlarında aşırı yüklenme dolayısıyla zaman zaman izdiham yaşandı.


Metrobüste yoğunluk akşam iş çıkışının ardından etkisini gösterdi. Özel araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih eden İstanbullular, aşırı yoğunluk nedeniyle zaman zaman izdiham yaşadı. Yoğunluk özellikle metrobüs aktarma istasyonlarında yaşandı. Edirnekapı metrobüs durağında inen yüzlerce yolcu dakikalarca durakta beklemek zorunda kaldı. Yukarı çıkmak için bekleyen vatandaşlar aşırı yoğunluk nedeniyle güçlükle duraktan ayrılabildi. Bazı vatandaşlar metrobüs yoluna girerken bazılarının ise demir korkulukların üzerinden atladıkları görüldü.

Yoğunluktan kurtulmak isteyen kimi vatandaşlar ise engellilerin kullanımı için kurulu bulunan asansör ve engelli yolunu tercih ettikleri gözlendi.

Uzun insan kuyruklarının oluştuğu metrobüs duraklarındaki yoğunluk yaklaşık 2 saat sürdü. Yoğunluk ilerleyen saatlerde nispeten daha da azaldığı gözlendi.
Kaynak: İHA