Malatya'daki İkinci İşgem'in İnşaatı Tamamlandı

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilen İş Geliştirme Merkezinin (İŞGEM) yapımı tamamlandı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde, AB hibe programı kapsamında yapımına başladıkları İş Geliştirme Merkezinin (İŞGEM) tamamlandığını ve geçici kabulün yapıldığını söyledi.

İŞGEM'in 38 iş yeriyle girişimcileri beklediğini kaydeden Seki, merkezdeki en küçük iş yerinin 23, en büyüğününse 125 metrekare olduğunu belirtti.

KOSGEB'in burada yer alacak işletmelere 100 bin liralık yeni girişimci desteği vereceğine değinen Seki, şöyle konuştu:
"Süreç olarak İŞGEM'de bundan sonraki aşama işletici kuruluşun kurulma aşamasıdır. Proje paydaşımız Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, işletici kuruluşu kuracak. Kurma aşamasındalar. Daha sonra da bu İŞGEM'in AB teknik yardım kısmı devreye girecek. İnşallah, nisan ya da mayıs ayı itibariyle İŞGEM'e girişimcilerin dahil edilmesine başlanacak."
İşletici kuruluşun profesyonel bir yöneticisi olacağını kaydeden Seki, bu yönetici ve ekibinin girişimcilerin tüm sorunlarına çare bulmaya çalışacağını söyledi.

Seki, şunları kaydetti:
"Bu ekip, üretimden pazarlamaya, eğitimden finansmana ve tedarik işlemlerine kadar her konuda işletmelere destek sağlayacak. Bu desteklerle iş hayatını öğrenen ve buna göre hareket eden işletmeler yavaş yavaş büyümeye başladıkları zaman artık buradan ayrılacak. Yeni işini kurmuş olan işletmeler sisteme dahil edilecek. Tüm bu işlemleri işletici kuruluş yapacak ama her zaman KOSGEB arkasında olacak."
Konferans ve eğitim salonları ile sosyal alanları bulunan İŞGEM'in 8 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulduğunu belirten Seki, "5 bin 600 metrekare kapalı alan şeklinde yapılmış bir proje. Yaklaşık inşaat maliyeti 2 milyon 500 bin avro düzeyinde. Teknik yardım kısmı da 500 bin avro civarında olacak" dedi.

- Geçen yıl kurulan İŞGEM yüzde 80 doluluk düzeyinde
İŞGEM'lerin kuluçka merkezlerine benzediğine dikkat çeken Seki, "Burada büyüyen işletmeler organize sanayi bölgelerine geçecek. Onlar bu İŞGEM'den ayrıldıktan sonra yeni gelenler o kulukça merkezlerine dahil edilerek bu sefer de onlar yetiştirilecek" diye konuştu.

Burasının Malatya'da kurulan ikinci İŞGEM olduğunu kaydeden Seki, geçen yıl Uçbağlar Mahallesi'ndeki Eski Tekel Sigara Fabrikasına ait depoları revize ederek İŞGEM olarak hizmete sunduklarını hatırlattı.
Burada 150 kişiye istihdam sağlayan işletmeler bulunduğunu belirten Seki, 26 iş yeri bulunan bu İŞGEM'in yüzde 80 doluluk düzeyinde olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA