Hüyük'te Organik Çilek Çalıştayda Masaya Yatırılacak

Hüyük ilçesinde organik çilek üretimi, düzenlenecek çalıştayda masaya yatırılacak. 3 gün sürecek çalıştayın, organik çilek üretiminde yöre çiftçisinin üretimini daha iyi tanıtabilmesi ve bölgedeki üretimin hak ettiği yeri bulmasında önemli bir etken olacağı belirtildi.

Hüyük İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hüyük'te 14-16 Ocak 2014 tarihleri arasında "Organik Hüyük Çileği Üretiminin Geliştirilmesinde İhracat Kanalları ve Lojistik Çalıştayı" düzenleneceğini söyledi.

Çalıştayın Hüyük İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün proje sahipliği, Mevlana Kalkınma Ajansı'nın (MEVKA) sağladığı mali destekle gerçekleştirileceğini aktaran Doğan, "Hüyük İlçe Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin proje ortaklığı, KOP Kalkınma İdaresi, Konya İl Özel İdaresi, Hüyük Belediyemiz, Hüyük Ziraat Odası ve Hüyük Organik Çilek Yetiştiricileri Birliği'nin destekleri ile yürütülecek olan çalıştaya, Selçuk ve Çukurova üniversitelerinden çok sayıda konunun uzmanı akademisyen katılacak.
KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu'nun onursal başkanlığını yapacağı çalıştayda organik tarım sektöründe faaliyet gösteren ihracaat, lojistik, fide ve sertifikasyon kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin de biraraya gelerek çiftçi ile buluşmasının sağlanacağını anlatan Doğan, "Çalıştayda bölge çiftçisinin önemli bir değeri olan organik çilek üretimine farklı bir bakış açısı ve sorunlarına çözüm bulma yolları aranacaktır. Bölgemizde organik çilek üretimi, Konya İl Özel İdaremizin maddi katkıları ve kurumumuzun teknik destekleri ile lokomotif bir ürün olarak son dönemde ön plana çıkmaktadır. Yaklaşık 3 bin dekar alanda olan üretim, her yıl artmaktadır. Bu, çiftçimizin gelirlerinde de ciddi bir artış ve kırsal kalkınmayı ifade etmektedir" dedi.

Kaynak: AA