77 Tarım Yatırımına 12 Milyon 131 Bin Tl Hibe Desteği Verildi

Malatya’da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında 77 tarım yatırımına 12 milyon 131 bin 875 TL hibe desteği verildiğini belirtildi.


Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “İlimizde 2006-2012 yılları arasında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında 23 milyon 602 bin 242 TL'lik 77 adet Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımın gerçekleştirildi.

Bunun karşılığında 12 milyon 131 bin 875 TL hibe desteği verildi” dedi.

Ayrıca 2011/1409 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına dayanılarak hazırlanan ve 14 Aralık 2013 tarih ve 28851 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2013/59 No’lu Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tebliği ve Tebliğin uygulama esasları hakkında yatırımcılara bilgiler veren Ali Selvi, yatırımcılara program kapsamında yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

Yatırımcıların projelerini 27 Ocak 2014 tarihine kadar, il ve ilçe tarım müdürlüklerine sunabileceklerini belirten Selvi, proje hazırlama safhasında her türlü teknik desteğin sağlanabileceğini söyledi.

Selvi, özellikle proje başvurusunda bulunacak yatırımcıların başvurularını erken yapmalarını önerip, bu vesileyle projelerindeki eksikliklerini tamamlamalarının belirlenen sürede gerçekleşmesinin mümkün olacağını belirtti.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında yer alan konular şöyle belirtildi:
“Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerinin yapımı, koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projelerinin hibe desteği kapsamında değerlendiriliyor. Projelere 800 bin TL'ye kadar olan hibeye esas proje bütçesinin KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek veriliyor.”
Kaynak: İHA