İslam’da Aile Konulu Konferans Düzenlendi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından ‘İslam’da Aile’ temalı konferans düzenlendi.

İslam’da Aile Konulu Konferans Düzenlendi

Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Esmerçayı Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda ‘İslam’da Aile’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferans, saat 13.00’da dernek çalışmalarının anlatıldığı sine vizyon gösterisi ile başladı.

Konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılınç katıldı.

Özkılınç, konuşmasında İslam kültüründe yeri olmayan yılbaşı kutlamalarına değinerek, “Birkaç gün sonra adına ‘Noel’ adı verilen ‘yılbaşı’ programları yapılmaya başlanacak. Yılbaşı kutlamaları her yıl bu zamanlar maalesef günler öncesinden reklamı yapılarak insanlarımızın gözüne gözüne sokulmaktadır. Medya ise bu konuda adeta tetikçilik yapmaktadır. Bizim hicri yılbaşımızda birkaç gariban gazetenin dışında hiç kimse bunu gündeme getirmemektedir. Bizler bu ve benzeri yanlış davranışlar konusunda birbirimizi uyarmamız gerekmektedir” dedi.

Konuşmasında kumar konusuna da değinen Muhammed Özkılınç, şans oyunları adı altında kumarın teşvik edildiğini vurgulayarak, “Herhangi bir kumara şans oyunu demekle o haram helal olmaz. Birçok insan ya çıkarsa deyip bunlara teşebbüs ediyor. Bu gibi uygulamalar kesinlikle büyük kumarlardır ve haramdır. Hem Kendimiz bunlardan uzak durmalı hem de insanları bu haramlardan uzak durmaları konusunda uyarmalıyız” diye konuştu.

Özkılınç, konuşmasında İslam’ın aileye verdiği önemi anlatan örnekler verdi. Program, Dernek Başkanı Celal Koç’un teşekkür konuşması ile sona erdi.
Kaynak: İHA