Hacıilyas Köyü Kur'an Kursu Dualarla Açıldı

Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Hacıilyas köyüne hayırsever vatandaşların desteği ile ile yaptırılan Kur'an kursu düzenlenen törenle açıldı.

Aydıncık ilçesine bağlı Hacıilyas Köyü'nde, köy halkı ve müftülüğün ortak girişimi ile 133 bin liraya yaptırılan Kur'an kursu ve tadilatı tamamlanan caminin açılışını Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı yaptı.
Kur'an-Kerim ve dualarla başlayan açılışa köy halkı yoğun ilgi gösterdi.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, Hacıilyas Köyü'nün birlik ve beraberlik içerisinde yaptırdığı Kur'an kursunda hafızların yetişeceğini belirti.
Yozgat'ta ençok hafızın Hacıilyas köyünde yetiştiğini ifade eden Yazıcı, "Sizleri böyle sağlıklı ve mutlu bir şekilde görmekten de son derece mutlu olduk. Hacıilyas köyünün birliği, beraberliği, örnek teşkil edecek güzellikte. Mükemmel ve kamil bir insan olabilmek için, evlatlarımızın fen ilimleri ile birlikte din ilimlerini de öğrenmeleri gerekiyor. Tadilatı tamamlanan köy camimiz ile birlikte tamamlanan Kur'an Kursu'muzu Halıilyas köylülerinin kullanımına açmış olmaktan son derece mutluluk duyuyorum" dedi.

Hacıilyas Köyü Kur'an Kursu Hocası Emine Esirci ise hayırseverlerin katkısı ile yaptırılan Kur'an kursunda 40 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Kaynak: AA