Ak Parti İstanbul Milletvekili Kıyıklık Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, "Okullara katkısı olan ve imam hatip okulu açan hükümetlere bakarsak, Adnan Menderes 19, İsmet İnönü 7, Süleyman Demirel 46, Bülent Ecevit 29, Süleyman Demirel koalisyon hükümeti 233, Turgut Özal 90, Mesut Yılmaz 23, Tansu Çiller 13 ve diğer hükümetler ise 97 imam hatip okulu açmıştır " dedi.


Kıyıklık, Birlik Vakfı Antalya Şubesi tarafından vakıf binasında düzenlenen "Geçmişten Bugüne İmam Hatipler" konulu konferansta, 1500'lü yıllardan sonra Osmanlı'da büyük alim yetişmediğini ve dini ilimlerin ayrılmaya başladığını belirtti.

Selçuklu döneminde hakim olunan toprakların her yanında eğitim öğretim faaliyetlerinin olduğunu, Osmanlı döneminde ise bu faaliyetlerin bazı bölgelerde sınırlı kaldığını ifade eden Kıyıklık, bu uygulamanın Osmanlı'yı da 16. yüzyıldan sonra gerilemeye götürdüğünü söyledi.

Kıyıklık, yıllarca inanan insanların hep devletten uzak durduklarını ve böyle oldukça da devlete hakim kişilerin etkisinde kalıp insanların dinden uzak bir yapıya götürüldüğünü kaydederek, "Bizi de onların dini üzerine yapıp yetiştirdiler. O yüzden ben inanan insanların mutlaka siyasetin, memuriyetin, eğitimin bir yerlerinde olma mecburiyetinde olduklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Geçmişten bugüne yaşananlara ve gelişim sürecine de değinen Kıyıklık, şöyle devam etti:

"1985 yılından sonra ilk Anadolu İmam Hatip Liseleri açılarak 28 Şubat'a kadar devam etti. 28 Şubat'a gelindiğinde Anadolu İmam Hatip Liselerinin sayısı 107'ye ulaşmıştı. Okullara katkısı olan ve imam hatip okulu açan hükümetlere bakarsak, Adnan Menderes 19, İsmet İnönü 7, Süleyman Demirel 46, Bülent Ecevit 29, Süleyman Demirel koalisyon hükümeti 233, Turgut Özal 90, Mesut Yılmaz 23, Tansu Çiller 13 ve diğer hükümetler ise 97 imam hatip okulu açmıştır."

İmam hatiplerin ilk açıldığında öğrenci sayısının 346 bin olduğunu ve 1996 yılında 510 bine, sonrasında 2001 yılında 91 bine düştüğüne dikkati çeken Kıyıklık, AK Parti hükümeti ile 2005'te 96 bin, 2009'da 143 bin ve günümüzde ise yaklaşık 480 bin öğrencinin olduğunu belirtti.

Konferansın ardından Birlikte Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Bekir Asri, Kıyıklık'a plaket takdim etti.

Kaynak: AA