Gkv’li Minikler Önce Ağlattı Sonra Güldürdü

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Antep Savunmasıyla sahnede destan yazan GKV Anaokulu öğrencileri izleyenleri önce ağlattı, sonra güldürdü.

Gkv’li Minikler Önce Ağlattı Sonra Güldürdü

Görsel şova dönüşen gösterilerde minik yüreklerin büyük gösterisini ayakta alkışlayan konukların zaman zaman duygulandı. Savunmanın en acı bölümlerinin sahnelendiği gösteride birçok davetlinin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen gösteri GKV Özel Anaokulu öğrencileri tarafından sahnelendi. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ve çok sayıda davetlinin katıldığı kutlama programında rol alan minik öğrencilerin gösterdiği yüksek performans dikkat çekti.

Antep Savunmasının Türk tarihi için önemli bir olay olduğuna ve Kurtuluş Savaşı’nın en önemli kent savunmaları arasında yer aldığına dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, “Öğrencilerimizin yakın tarihimizle ilgili olayları daha iyi kavrayabilmesi, sahip olduğumuz vatan topraklarının bedelinin geçmişte nasıl ödendiğinin bilincine ulaşarak gelecek yaşamlarında bu bilinçle hareket etmelerinin sağlanması için bu gün sahnelenen Antep Savunması Destanı hepimizi çok duygulandırmıştır. Minik yüreklerindeki büyük kahramanlık ruhunu izleme şansını bulduğumuz bu güzel etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Anaokulu Müdiremiz Neslihan Türkistanlının şansında emeği geçen öğretmen, idareci ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Tören açılış konuşmasında GKV Anaokulunda yaparak yaşayarak öğrenme metotlarının en iyi şekilde uygulandığını ifade eden Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı da “Yakın tarihimizin dönüm noktası olan ve Gaziantep’in gurur tablosu haline gelen Antep Savunması bu günlere gelmemizin en önemli tarihi olaylarından birisidir. Öğrencilerimiz sadece akademik alanlarda değil, aynı zamanda tarih bilinciyle de en iyi koşullarda yetiştiriliyor” dedi.

Düşman İşgalinden kurtuluşunun 92.yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikler kapsamında sahne alan öğrenci korosu tarafından yerel şive ile seslendirilen Antep Türküleri dikkat çekerken, Antep kültürünün korunması ve canlı tutulması yönünde yürütülen çalışmaların ulaştığı başarı da gözler önüne serildi. Zaman zaman kahkahalarla izlenen miniklerin korosunda onlarca Antep türküsü seslendirilirken öğrencilere sazıyla eşlik eden Müzik Öğretmeni Fatih Canpolat ve öğrenci korosunu sahneye hazırlayan Müzik Öğretmeni Tuğba Boyunsuz ve Esra Baykan’ın 5-6 yaş grubu öğrencilerde sağladıkları sahne uyumu dikkat çekti.

Antep Savunmasının olduğu gibi Milli Mücadelenin de ilk kıvılcımı olarak kabul edilen Küçük Kamil’in şehit edilişi olayının canlandırıldığı drama da minik GKV’li öğrencilerin yüksek performansı ve gerçekçi sahneleme yeteneği karşısında gözyaşlarına hakim olamayan konuklar minik yürekleri ayakta alkışladı. Annesinin peçesini açtırmamak için hayatını veren Küçük Kamil’in şehit edildiği sahnede rol alan öğrenciler salonda bulunan konukları o yıllara götürmeyi başarırken arkasından başlayan amansız mücadelenin sahnelendiği drama gösterileriyle de oyunculuk güçlerini bir kez daha ortaya koydular.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu tarağından hazırlanan Antep Savunmasının sahnelendiği gösterilerde minik öğrencilerin kostümleri ve sahne dekoru da dikkat çekerken kutlamalara damgasını vuran gösteriler her yönüyle takdir topladı. Kutlamaları izleyen konuklar “Minik çocuklarımızın ülke ve vatan sevgisini yüreklerinde hissettiklerini, yakın tarihimizde yaşanan acı olayları öğrenerek gelecek yaşamlarıyla ilgili dönüm noktası olacak bu hatıraları belleklerinde canlı tuttukları bu gösteriler bizleri mutlu etti. Çocuklarımızı geleceğe en iyi koşullarda hazırlayan GKV’li idareci ve öğretmenlere teşekkür ederiz” dedi.

Antep Savunmasının canlandırıldığı gösterilerin sonunda sahne alan GKV Anaokulu Halkoyunları ekibinin muhteşem gösterisi izleyenleri büyüledi. Miniklerin birçok oyunu davul zurna eşliğinde sahnelediği gösterilerde folklor kültürünün de yaşatılması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde intikal ettirilmesi için Gaziantep Kolej Vakfı tarafından yapılan çalışmaların gözler önüne serilmesi sağlandı. Gösterilerin ardından minik öğrencileri dakikalarca ayakta alkışlayan konuklar organizasyonu gerçekleştiren okul idareci ve öğretmenlerini kutlardı.

GKV Özel Anaokulu Balıklar, Mavi Boncuklar ve Yıldızlar sınıflarının öğrencileri tarafından sahnelenen Antep Savunması Destanı iki ayı aşkın bir süre içerisinde dev bir kadro tarafından sahneye hazırlandı. GKV Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı başkanlığındaki kadroda sınıf öğretmenleri Zuhal Burnukara, Zeno Özdal ve Cennet Elbeyli, okulun müzik öğretmenleri Fatih Canpolat, Esra Baykan ve Tuğba Boyunsuz, Halkoyunları öğretmenleri Tülay Kıratlı, Ayşe Güner, Beden Eğitimi Öğretmeni Seda Sakioğlu, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Gözde Ekim ile Nesibe Yılmaz, Ezgi Kanat ve Nuran Günel çok sayıda öğretmen görev aldı. Öğrencilere sahne kültürü ile miniklerin ekip ruhu ile takım halinde çalışma bilincinin de aşılandığı ifade edildi.
Kaynak: İHA