Suriye’de Kaçırılan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün İçin Trabzon’dan 'Bırakın' Çağrısı

Suriye’de görev yaparken 27 gün önce kaçırılan Bünyamin Aygün için Türkiye’nin bazı şehirlerinde olduğu gibi Trabzon’dan da Aygün'ün bırakılması çağrısı yapıldı.

Suriye’de Kaçırılan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün İçin Trabzon’dan 'Bırakın' Çağrısı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın açıklamasında Aygün’ün Trabzon’da görev yaptığı sırada meslektaşları da hazır bulunurken, yapılan konuşmalarda bir an önce serbest bırakılması istendi.

Trabzon Gazeciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Bünyamin Aygün’ün Trabzon’da da görev yaptığını hatırlatarak görev için gittiği Suriye’de 27 gün önce kaçırıldığını hatırlattı. Başkan Özdemir’in konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan Yönetim Kurulu Üyeleri’nde Turgay Beşyıldız, Süriye’de 2011 yılı Mart ayından bu yana 25 gazetecinin hayatını kaybettiğini belirterek Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin de tutsak olduğunu söyledi.

Meslektaşları Aygün’ün hayati ve sağlığı konusunda endişe duyduklarını belirten Beşyıldız, “Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, 27 gün önce görev için gittiği Süriye’de kaçırıldı. Bu tutsaklık neredeyse bir aydır sürüyor. Meslektaşımızın bir an evvel salıverilmesini istiyoruz. Tüm yetkilileri Bünyamin Aygün’ün özgürlüğe kavuşması için göreve çağrıyoruz. Tek amacı haber yapmak, kamuoyunu bilgi vermek olan gazeteciler, Suriye’deki çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırılıyor, hedef alınıyor, tutsak ediliyor. Aylardır cebinde sarı basın kartı taşıyan Bashar Kadumi’den de haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıkla salıverilmiştir. Bu kez Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün, Suriye’de hukuksuzca hedef alınmıştır. Bizler, günlerdir umutla Bünyamin’den gelecek iyi bir haberi bekledik hatta bir süre sessizliğimizi koruduk. Bu süre zarfında Milliyet Gazetesi’nin çabalarını da taktirle izledik. Ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün bizi meslektaşımızın hayatı ve sağlığı konusunda endişeye sevk ediyor. Bünyamin Aygün düşman değildir. Gazeteciler hedef değildir. Lütfen Bünyamin Aygün’ü serbest bırakın. Bu açıklamayı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak Türkiye’nin pek çok meslek örgütününde desteği ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon’da aynı anda ortak metinle yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA