Gıda İle İlgili Faaliyet Gösteren İşletmelere Kayıt Yaptırmaları Uyarısı

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, gıda ile ilgili faaliyet gösteren işletmelerin yıl sonuna kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi.


Yılmaz yaptığı açıklamada, gıda ile ilgili herhangi bir şekilde faaliyet gösteren tüm işletmelerin, 5996 Sayılı Kanunun 30. maddesine göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine kayıt olmaları gerektiğini ifade ederek herhangi bir şekilde toptan veya perakende olarak gıdaları satan ücretli ya da ücretsiz sunan ve üreten tüm işyeri sahiplerinin, işletmelerinin bulunduğu yerdeki İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine giderek dolduracakları bir form ile kayıt olabileceklerini kaydetti.

Mevzuatın yeni yürürlüğe girmiş olması nedeni ile eskiden faaliyette bulunan işletmelere kayıt olmaları için tanınan ek sürenin 2013 yılının sonunda biteceğini hatırlatan Yılmaz, bu tarihten itibaren kayıt olmamış işletmelere ceza uygulanacağını vurguladı. Yılmaz: “Gıda ile ilgili herhangi bir faaliyet gösteren en büyük toptancıdan en küçük büfeye, yüzlerce kişiye hizmet eden, lokanta, yemekhane ve otelden en küçük çay ocağına kadar tüm işletmelerin herhangi bir cezai işleme maruz kalmaması adına yıl sonuna kadar kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA