Çocuk Felci İkinci Tur Aşısı Uygulaması

Sağlık Bakanlığınca sürdürülen çocuk felci ikinci tur aşı uygulaması Osmaniye'de başladı.

Vali Mehmet Oduncu, 4 nolu Sanayi Aile Sağlık Merkezindeki etkinlikte, uygulamanın Sağlık Bakanlığı'nın bilim kurulunca alınan karar doğrultusunda başlatıldığını, 5 yaş altı çocuklara 23-29 Aralık'ta aşı yapılacağını belirtti.

Suriyeli vatandaşların çocuklarına da aşı uygulaması kapsamında aşı yapılacağını ifade eden Oduncu, şunları kaydetti:
"Hangi çocuklarımızın aşılanacağını ve hangi illerden ne tür aşılama yapılması gerektiğini Sağlık Bakanlığı'ndaki bilimsel kurul kararlaştırıyor. 1998'den bu yana ülkemizde çocuk felci vakası görülmemesine rağmen Suriye'den gelen mültecilerin gelişinden sonra özellikle sınır illerimizde çocuk felcine ilişkin vakalar görülmeye başlandı. Bunun üzerine Suriye'den gelen vatandaşların çocuklarına yönelik tedbirler alındı. Fakat görülen lüzum ve risk üzerine çocuk felcinin ülkemizde görülmemesi, yaygınlaşmaması ve bu yönde daha sıkı tedbirlerin alınması ihtiyacının görülmesi üzerine böyle bir aşılama çalışmasının başlatılmasına karar verildi.

"
Halk Sağlığı İl Müdürü Alper Latif Boz da çocuk felci aşısı uygulaması hakkında bilgi verdi. Vali Oduncu, üç çocuğa aşılarını yaparak onlara şeker ve balon hediye etti.
Kaynak: AA