Talih Kuşuna Kredi Kartı Kolaylığı

Kütahya’nın Simav ilçesinde kredi kartıyla piyango bileti satmaya başlayan bayi, yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiye kazanma hayali kuranların uğrak yeri oldu.

Talih Kuşuna Kredi Kartı Kolaylığı

Köyleriyle birlikte 67 bin nüfuslu Simav’da 2014’e milyoner olarak girmek isteyenler, Milli Piyango bayilerine akın etti. Kışla Caddesi'nde gazete, dergi, mecmua ve Milli Piyango bileti satışı yaptığı iş yerine pos cihazı koyan bayi İsmail Zeybek (38), vatandaşların kartlı satışlara çok yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Pos cihazını vatandaşlara Milli Piyango bileti alımında kolaylık sağlamak maksadıyla koyduğunu ifade eden Zeybek, “Bu kadar ilgi göreceğini ummuyordum” dedi.

İş yerinin camekanına, “Kredi kartıyla bilet satılır” yazısı asan Zeybek, vatandaşların kartlı satışlara ilgi gösterdiğini söyledi.

Piyango biletlerinin yüzde 75'ini kartla sattığını ve komisyon almadığını anlatan Zeybek, kredi kartını çoğunlukla seri ve fazla bilet satın alanların tercih ettiğini söyledi.

Kredi kartının Türkiye’de olduğu gibi Simav’da da artık gündelik hayatın bir parçası haline geldiğini söyleyen Zeybek, çarşıda, pazarda, kısacası artık tüm alışverişlerde kredi kartının kullanıldığına dikkat çekti. Simav’da kredi kartı kullanıcılarının sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Zeybek, "Hal böyle olunca da talih kuşu da kredi kartıyla alıcı buluyor. İnsanlar zengin olabilme umuduyla bilet alıyor. Bakarsınız talih kuşu bu yıl Simav’ın başına konar" dedi.

Kredi kartıyla bilet alan Mustafa Girgin (26), “Parası olmayanlar için büyük kolaylık oldu. Bu kolaylıktan yararlanarak kredi kartımla yılbaşı bileti aldım. Umarım şans bana güler” dedi.

Furkan Sapmaz (24) ise, "Simav’da kredi kartıyla bilet satıldığını duyunca koşup geldim. Bizim açımızdan çok iyi. Büyük ikramiyenin bana çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA