Siirt Belediyesi Kriz Masası Raporunu Açıkladı

Siirt Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışının ardından oluşturulan kriz masası raporunu açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, bölgede son yılların en ağır kış koşullarının yaşamı olumsuz etkilediği belirtildi.
Yoğun kar yağışı birçok yerde şehirler arası hava ve karayollarının kilitlediği ifade edilen açıklamada, Siirt'in de yoğun kar yağışından dolayı olumsuz etkilendiği kaydedildi.
Açıklamada, Belediye Başkanı Selim Sadak başkanlığında kurulan kriz masasında tüm ekiplerin ve belediye hizmet araçlarının ağır hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtilerek, "Kurulan kriz masası ile kentimiz 4 ayrı bölgeye ayrılarak dört ayrı bölgede kar temizleme çalışmaları yapılmıştır. Her bölge için oluşturulan çalışma komisyonları belediye başkan yardımcılarımız koordinesinde 200 personel, 18 iş makinası ile aralıksız olarak kar temizleme çalışmaları yürütülmüştür" denildi.
İl genelinde kar temizleme çalışmalarında sona gelindiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kentin genelinde yüzde 90 oranında kar temizleme çalışmaları bitirilmiş olup, hizmet araçlarının giremediği yerlerde 200 personelimiz ile yol ve kaldırım temizleme çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle kaldırımlarda biriken karların temizlenmesi ve kaldırılması çalışmaları yoğun olarak yürütülmektedir. Ayrıca temizlenmiş olan ana artel ve trafiğe açık sokaklarda da 60 tonun üzerinde tuzlama çalışması yapıldı. Belediyemiz ani olarak başlayan ve hayatı olumsuz etkileyen bu yoğun kar yağışı ile mücadelede vatandaşlarımızın olumsuzluk yaşamaması için gerekli tüm çabayı sarf etmektedir."
Kaynak: AA