Kaymakam Baran, Müzik Öğretmenleriyle Toplantı Yaptı

Erciş Kaymakamı Barboros Baran, ortaokul öğrencilerinin sanatsal yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla müzik öğretmenleriyle toplantı yaptı.

Erciş Gençlik Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Baran, her öğrencinin bir yetenek olduğunu belirterek, ilçedeki ortaokul öğrencilerinin müzik ve özel yetenek alanlarındaki aktivitelerin yaygınlaştırılması gerektiğini bildirdi.
Bu nedenle öğrencilerin güzel sanatlara yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Baran, şöyle konuştu:
"İlçemizde çok yetenekli öğrenciler var. Bu öğrencilerin keşfedilmesi gerekiyor. Öğrencilerimizin yeteneklerine göre bir liseye yerleştirilmesi, hayatlarına yön verebilmeleri ve sevdikleri meslekleri icra edebilmeleri adına, bu süreci en etkin şekilde değerlendirmek gerekiyor. İlçemizdeki müzik, görsel sanatlar ve beden eğitimi öğretmenleri, boş zamanlarında öğrencilerle yakından ilgilenmeli. Özellikle özel yeteneği olan öğrencilerimizin güzel sanatlar liselerine yerleştirilmesi için öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Geçen yıl Uluslararası İnci Kefali Festivalinde ses yarışmasında birinci olan Meral Dağ'ın, Van Güzel Sanatlar Lisesine yerleşmesi bize ilham verdi."
Güzel sanatlar liselerine bu yıl daha fazla öğrenci yerleştirmek için çalışmalara hız kazandırdıklarını bildiren Baran, ilçemizde müzik öğretmenlerinin nezaretinde yapılacak çalışmalarla, öğrencilerin yeteneklerini keşfedeceklerini ifade etti.

Baran, "Gençlik merkezlerimizde piyano, bağlama ve gitar kurslarımız veriliyor. Müzik öğretmenlerimize rehberlik etmesi amacıyla, Van Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Başkanı Mehmet Mekkin'i de toplantımıza davet ettik. İşbirliğiyle çok başarılı işler yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA