Kars Belediye Başkanı Katıldığı Televizyon Programında Doğu Kapının Açılması Yönünde Sorulan Soruyu Yanıtladı

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, katıldığı bir televizyon programında kapalı bulunan Doğu Kapı ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Kars Belediye Başkanı Katıldığı Televizyon Programında Doğu Kapının Açılması Yönünde Sorulan Soruyu Yanıtladı

Başkan Nevzat Bozkuş, Karabağ sorunu çözülmediği sürece, Ermenistan sınır kapısının açılmasının söz konusu olmayacağını belirtti.

Doğu Kapının devlet politikası olarak kapatıldığını ifade eden Başkan Nevzat Bozkuş, Ermenilerin Karabağ’da soykırım yaptıklarını ve Azeri kardeşlerimizin canlı canlı gözlerini oyarak soykırım yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Ermenistan ile sınır kapımız var. 90’lı yıllardan bu tarafa Doğu Kapı devlet politiksı olarak kapatıldı. Tabi sebebi gerekçesi ortada, bugün Ermeniler, Amerika’da dahil olmak üzere Avrupa’nın bir çok noktasında bizi soykırım ile bir şekilde suçluyorlar. Öte yandan yine 90’lı yıllarda Karabağ’da çok ciddi anlamda biz her ne kadar iki ayrı devlet olsak bile bir millet olarak Azeri soydaşlarımızın bir çoğunun canlı iken gözlerini çıkartılar. Katlettiler orada ve dolayısıyla bu bir devlet politikasıysa bizimde Azerbaycan ile böylesine kardeş ilişkilerimiz varsa iki ayrı devlet bir millet olarak bu kapının oradaki Karabağ sorunu çözülmeden, yine soykırım olayı netleşmeden, çünkü bize bir şekilde iftira atıyorlar. Tarihçilere sorarsanız olay hiç öyle değil. Onlar sıykırımı gerçekleştirmişler bunu kabul etmek lazım. Bizim kendi köyümüzde de aynı şeyi yapmışlar. Kars’ta gerçekten tarihi bulgular bunu çok net olarak ortaya koyuyor. Onun içinde bu bir devlet politikasıysa, bana görede doğru politika. Biz Karabağ olayı ve soy kırım olayı netleşmeden Doğu Kapının açılmasını çok doğru görmüyoruz” dedi.

“SINIR İHALALİ YAPAN ÇAOBANLARIMIZI VURDULAR”
Kısa süre önce Arpaçay’da sınırı geçen hayvanlarını almak üzere Ermenistan sınırına geçen çobanın Ermeniler tarafından vurlularak öldürüldüğünü hatırlatan Başkan Bozkuş, öyle bir olayın Türkiye tarafından hiçbir şekilde gerçekleşmediğini belirtti.

Bozkuş; “Sınır bölgesi olarak bazen çobanlarımız Ermenistan sınırına geçiyor. Bu çobanlarımız bazı şeylere maruz kaldı ama biz bugüne kadar hiç öylesine bir olay gerçekleştirmedik. Çok kısa süre içerisinde yine aynı şey oldu. Buda kendilerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, o bölgedeki insanlara ne derece saygılı olduklarını birkez daha ortaya koydu. Bu dönemde düşmanca yaşamanın kimseye faydası yok. Sınır açılsa bile Ermenistan’dan ülkemize gelecek insanların Kars’a ve ülkemize ekonomik anlamda sağlayacağı ciddi bir katkısı olmaz. Ama bizim onlara ciddi bir katkımız olacağına inanıyorum. Zaten Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu projeside bir şekilde Doğu Kapıyı baypas edecek. Ve biz Pekin’e kadar demiryolu ağıyla gitmiş olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA