Abd'li Diplomat Başkan Karosmanoğlu'nu Ziyaret Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Amerika’nın İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter’i Sırrıpaşa Konağı’nda ağırladı.

Abd'li Diplomat Başkan Karosmanoğlu'nu Ziyaret Etti
Kısa sürede Türkçe öğrenmeye başlayan Başkonsolos Hunter, Türkiye’de görev yaptığı için çok şanslı olduğunu, Kocaeli’ni çok beğendiğini, Sırrıpaşa Konağı’na da hayran kaldığını söyledi.


Amerika’nın İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Sırrıpaşa Konağı’nda gerçekleşen ziyarette Genel Sekreter Ersin Yazıcı ile Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın da hazır bulundu. Yaklaşık 3 ay önce göreve başlayan ve İstanbul dışında ilk ziyaretini Kocaeli’ne gerçekleştiren Başkonsolos Hunter, kendisine ‘’Hoş geldiniz’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu’na Türkçe olarak ‘’Hoş bulduk’’ karşılığını verdi.

Türkçeyi yeni öğrenmeye başladığını aktaran ABD’li diplomat Hunter, Türkiye’de görev yaptığı için kendisini çok şanslı hissettiğini dile getirdi. Başkonsolos Hunter’i Kocaeli’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, kendisine Kocaeli’nin ticari, ekonomik, sanayi, coğrafi ve sosyal özellikleri konusunda bilgi aktardı.

Türk kahvesi içmek isteyen Başkonsolos Hunter, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Sırrıpaşa Konağı ile ilgili de bilgi aldı. ABD’li diplomat Hunter, Kocaeli’ni çok beğendiğini ve şehrimizi tekrar ziyaret etmek istediğini dile getirdi. ABD İstanbul Başkonsolosu Hunter, kendisini ağırlamasından dolayı Başkan Karaosmanoğlu ile ekibine de teşekkür etti.
Kaynak: İHA