Yozgat Belediyesi Sokak Hayvanlarına Kışın Sıcak Yuva Sağladı

Yozgat’ta hava sıcaklığının sıfırın altında seyretmesi üzerine Yozgat Belediyesi, sokak köpeklerini belediye hayvan barınağında koruma altına aldı.

Yozgat Belediyesi Sokak Hayvanlarına Kışın Sıcak Yuva Sağladı

Yozgat Belediyesi Hayvan Barınağı, kış mevsiminde sokakta donma tehlikesi ile karşı karşıya kalan sokak hayvanlarının sıcak yuvası oldu. Yozgat Belediyesi ekipleri sokaklarda yiyecek bulmada sıkıntı çeken özellikle yavru köpekleri toplayarak geçici hayvan barınağında koruma altına aldı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye olarak sokak hayvanları için modern hayvan barınağı yaptıklarını belirterek, “Sokak hayvanların yaz aylarında kısırlaştırıp, tedavilerini yapıp, kulak küpelerini de takarak tekrar doğaya bırakıyoruz. Fakat kış mevsiminde insanlar nasıl sıcak ortama ihtiyacı varsa diğer canlılarda sıcak ortama ihtiyaç duymaktadırlar. Bu sebeple ekiplerimiz sokak hayvanlarını toplayarak modern barınakta korumu altına alıyor. Hayvanlar barınakta elektrikli ocakla vasıtasıyla ısıtılan sıcak yerlerde yaşamlarını sürdürüyor” dedi.

Hayvanlar belediyenin sağladığı yiyecekler dışında lokantalardan, kasaplardan ve fırınlardan ekmek aldıklarını ifade eden Başkan Başer, “Yine daha önce büyük apartmanlar yerleştirdiğimiz ekmek kutularında biriken ekmekleri de burada kullanıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, hava sıcaklıklarının gece eksi 10 dereceye kadar düşmesi üzerine çatılarda buz saçakları oluşurken, bir vatandaş ise kamyonunu naylon ile sardı.
Kaynak: İHA