Türkmen Heyetinden Başkan Gökçek’e Ziyaret

“Ankara’da Aşkabat Günleri” kapsamında Başkent’te bulunan Türkmenistan Cumhuriyeti’nin başkenti Aşkabat’ın Valisi Recepgeldi Nurmammedov ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.


Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov’un da yer aldığı ziyarette Başkan Gökçek, “Başkentimize hoş geldiniz” diyerek karşıladığı konuklarını Ankara’da görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Gökçek, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un daha önce Ankara’yı ziyaret ettiğini ve birlikte bir parka ‘Türkmenistan’ adının verilerek açılışının yapıldığını hatırlattı. Gökçek, Türkmen atlarının yaptığı gösterilere Ankaralılar’ın büyük ilgi gösterdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de gösterileri izleyeceğini söyledi.

Aşkabat Valisi Nurmammedov, Gökçek’e Ankara’da düzenlenen ‘Aşkabat Günleri’ için teşekkür ederek, “Halkımız ve Devlet Başkanımız böyle bir etkinlik düzenlediğiniz için sizlere çok teşekkür ediyor” dedi.

Görüşmenin sonunda Nurmammedov, Gökçek’e bir kilim hediye ederken, Gökçek de Vali Nurmammedov’ye el yapımı porselen vazo verdi. Başkan Gökçek, daha sonra Nurmammedov ve Ata Serdarov ile birlikte hatıra fotoğrafı çekindi

Kaynak: İHA