Başkan Ak'a 'yoksullarla Dayanışma'Plaketi Verildi

12-18 Aralık Yoksullarla Dayanışma Haftası etkinliklerine katkılarından dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a bir plaket verildi.

Başkan Ak'a 'yoksullarla Dayanışma'Plaketi Verildi

YOYAV (Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı), 21. Yoksullarla Dayanışma Haftası nedeniyle Dedeman Oteli’nde bir program düzenledi.

Vakıf Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş, bu hafta aynı zamanda YOYAV’ın 26’ncı yaşına girişini kutladıklarını belirterek, “Geride kalan yıllarda binlerce öğrenci öğrenimine devam etti. Binlerce yetişkin insana ilim, irfan ve talim-i Kur’an hizmetinde bulunduk. Binlerce evin bacasının tütmesine neden olduk. Hiçbir zaman siyasetin içerisinde bulunmadık, siyaset yapmadık. Her zaman Hakk’ın yolunda, yoksulun kolunda olduk. YOYAV davasına hizmet veren dost kuruluşlarla birlikte insanlık hizmetini sonuna kadar sürdürecektir” mesajını verdi.

Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, Türk halkının yardımseverlik niteliğine dikkat çekerek, “Bizim halkımız ihtiyacı olana var olandan değil, kendisinden verir. Sadece kendi ülkemizde değil, uluslararası platformda da Türkiye yardım konusunda öne çıkan ülkelerdendir” dedi.

YOYAV’ın yaptığı çalışmalardan da övgüyle bahseden Gönül, “Halkımızın gerçekten güvenini kazanarak onun yaptığı yardımın yerine ulaştığını gösteren bir Başkanımız ve ekibi var” diye konuştu

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan da, YOYAV’ın birçok kurumun hayır yapmasına vesile olduğunu kaydederek, “Bizim temel felsefemiz ‘rızık evrenseldir’ deriz. Yoksulluk, adaletsizlik, haksızlık bizim kaderimiz olmamalıdır. Bu küresel emperyalizmin dünyayı sömürmesinin bir sonucudur. Bize düşen küreselleşmeyi insanileştirebilmektir. Bu toplum, bu millet bunu yapabilecek güçtedir” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Vecdi Gönül, Yoksullarla Dayanışma Haftası’na katılımı ve katkılarından dolayı Belediye Başkanı Mustafa Ak’a bir plaket verdi

Kaynak: İHA