'Heimtextil Fuarı'Na Katılacak Tekstilcilere Btso Desteği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursalı tekstilcileri, "Küresel Fuar Acentesi Projesi (Global Acency)" kapsamında Almanya'nın Frankfurt kentinde 8-11 Ocak 2014'te gerçekleştirilecek "Heimtextil 2014 Fuarı"na götürecek.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yazılı açıklamasında, tekstil sektöründe üretim, toptan ticaret ve tasarım alanlarında faaliyet gösteren tüm katılımcıları bir araya getirecek bir platform görevini üstlenen ve dünyanın en büyük uluslararası tekstil fuarı olan "Heimtextil Fuarı"nın, Bursalı firmaların yurt dışı pazarındaki gelişmeleri yakından takip etmesi bakımından önemli olduğunu bildirdi.
Bursa'nın eşsiz potansiyelini zenginliğe dönüştürecek makro projelerinden birinin, "Küresel Fuar Acentası" olduğunu vurgulayan Burkay, şehir ekonomisini canlandırmak için şirketlerin büyümesi ve rekabetçi yapılarının güçlenmesi gerektiğini belirtti.

Burkay, şirketlerin yabancı firmalar ile iş birliği içinde bulunması için BTSO olarak üyelerini dünyaya taşımayı hedeflediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Firmalarımızın yabancı şirketler ile iş birliklerine girebilmesi, ihracata yönlendirip yeni pazarlarla tanışması, ülkemiz ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması adına büyük önem taşıyor. Bu fuara katılmak isteyen üyelerimiz, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve BTSO desteklerinden de yararlanabilecek. Frankfurt kentinde 8-11 Ocak 2014'te gerçekleştirilecek fuara katılmak isteyen firmaların, BTSO AB-Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğüne başvurması gerekiyor."
Kaynak: AA