Kemer'de 'Tıbbi ve Aromatik Bitkiler' Kursu Düzenlendi

Kemer Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan tıbbi ve aromatik bitkiler kurslarında 246 kişi eğitim alıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bozkurt, yaptığı açıklamada, kurs sayesinde doğal ortamlarda yetişen bitkilerin ekim alanlarının artırılmasını ve vatandaşlara gelir kapısı açılmasını istediklerini söyledi.

Günümüzde tıbbi ve aromatik bitkiler teriminin genellikle birlikte kullanıldığını belirten Bozkurt, "Tıbbi ve aromatik bitkiler, hastalıkları önlemek, sağlığı sürdürmek veya hastalıkları iyileştirmek için ilaç olarak kullanılabilen bitkilerdir. Tıbbi ve aromatik bitkiler, hem etken madde yönünden hem de tüketim alanları bakımından çok büyük bir alanı kapsamaktadır" dedi.

Kemer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selim Bülbül ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine yüzde 50 destekleme yaptığını ifade ederek, üreticilerin sertifika sahibi olmak kaydıyla desteklerden faydalanabileceklerini bildirdi.
Bülbül, bu sınıfına giren sarımsak, adaçayı, anason, biberiye, hardal, çörekotu, çemen gibi bitkilerin de ekimini sağlamayı hedeflediklerini anlatarak, ilçeye bağlı Akören köyünde açılan kursun sona erdiğini, ilçe merkezindeki kursun ise devam ettiğini söyledi.

Bülbül, biten ve devam eden kurslara toplam 246 kişinin kayıt yaptırdığını kaydetti.

Kaynak: AA