Muş ve Hakkari'de Hasta Kurtarma Operasyonları

Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Muş merkeze bağlı Alagün köyü ile Hakkari'nin Yukarı Merzan Mahallesi'nde aniden rahatsızlanan 2 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerinin uzun süren uğraşı sonrası hastanelere ulaştırıldı.

Muş merkeze 65 kilometre uzaklıktaki Alagün köyünde yaşayan ve aniden tansiyonu yükselen 84 yaşındaki Alican Yalçın, kar yağışı ve tipinin etkisiyle yolu ulaşıma kapanan köyde mahsur kaldı.
Yakınlarının konuyu İl Özel İdaresi ile 112 Acil Sağlık görevlilerine bildirmesi üzerine harekete geçen karla mücadele ve sağlık ekipleri, yaklaşık 6 saat süren yol açma çalışması sonrası köye ulaştı.
Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi köyde yaptığı Yalçın, ambulansla Muş Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alagün köyünde hasta ihbarı aldıktan sonra ekipleri bölgeye yönlendirdiklerini belirterek, "Karla mücadele ekiplerimiz ile 6 saat süren bir çalışmanın ardından Alagün köyümüze ulaştık. Burada sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan vatandaşımız ambulansla Muş Devlet Hastanesine götürüldü. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Yukarı Merzan Mahallesi'nde rahatsızlanan diyaliz hastası Mecit Harmancı, yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından kar paletli ambulansla evinden alınarak hastaneye ulaştırıldı.
Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan Harmancı'nın diyaliz ünitesinde tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kaynak: AA