Makedonya Büyükelçisi’nden Başkan Çerçioğlu’na Ziyaret

Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Goran Taskovski, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti.

Makedonya Büyükelçisi’nden Başkan Çerçioğlu’na Ziyaret
İzmir Ticaret Ataşesi Alev Sülejman’ın da katıldığı ziyarette Büyükelçi Taskovski, Başkan Çerçioğlu’na övgüler yağdırdı.
Aydın’a her geldiklerinde gelişmiş ve modern bir şehir ile karşılaştıklarını belirten Taskovski, “Aydın çok güzel bir şehir. Özellikle Aydın Belediyesi Hizmet Binasını çok beğendim. Modern ve çağdaş bir hizmet binasını Başkan Çerçioğlu Aydın’a kazandırmış. Bizler Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun gerek Makedonya-Aydın ilişkilerinde, gerekse yapılan kültürel hizmetlerde Makedonya’nın tanıtımına ve bizlere vermiş olduğu destekler ve katkılardan dolayı çok mutluyuz. Aydın’da yaşayan göçmen vatandaşlarımız da her fırsatta Başkan Çerçioğlu’nun hizmetleri ve hayata geçirdiği başarılı projelerden bizlere bahsediyorlar. Biz de Aydın’a geldiğimiz zaman göçmen vatandaşlarımızın ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Aydın Belediye Başkanımıza yoğun çalışma temposunda bize zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak önümüzdeki dönemde de Başkan Özlem Çerçioğlu ile Makedonya-Aydın ilişkilerinin artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDAN “KARDEŞ ŞEHİR” ÖNERİSİ
Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Çerçioğlu, övgü dolu sözler için Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Goran Taskovski’ye teşekkür etti. Başkan Çerçioğlu, Makedon Büyükelçisi Taskovskı’ye “kardeş şehir” önerisini getirerek, “Aydın ile Makedonya’nın bir kenti arasında kardeş şehir protokolüne imza atabiliriz. Aydın’ın Makedonya’da kardeş bir şehri olmasını çok isterim. Aydın Belediyesi olarak Makedonya ile ilişkilerimizin her zaman en üst seviyede olmasından dolayı mutluluk duyacağım. Aydın’da yaşayan göçmen vatandaşlarımız ile ilişkilerimiz zaten her zaman üst seviyededir. Seçimden sonra da Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak tüm il genelindeki göçmen vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA