Kastamonu hava durumu (12.12.2013 Hava raporu)

Kastamonu hava durumu (12.12.2013 Hava raporu). 12 Aralık 2013 Kastamonu Hava Raporu, Bolu 5 Günlük ve 10 Günlük Hava Durumu.

Kastamonu hava durumu (12.12.2013 Hava raporu)
Kastamonu hava durumu (12.12.2013 Hava raporu) Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun büyük bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor...Kastamonu Hava durumu, Kastamonu Hava Raporu, Kastamonu 5 Günlük 10 Günlük ve 15 Günlük Hava Durumu, Kastamonu'da Kar Yağışı Var mı?
  Kastamonu hava durumu (12.12.2013 Hava raporu)

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun büyük bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik), Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, güney, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güneyi, Ege ve Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s), Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu -7/-2

İstanbul: Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı (Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor) -1/4
İzmir: Çok bulutlu (Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) ve yer yer fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor) 1/4

Adana: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor) 3/9

Antalya: Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmurlu (Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) ve yer yer fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor) 5/10

Samsun: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların; gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor) 0/3

Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı (Yağışların; gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor) 2/4

Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı -9

Diyarbakır: Çok bulutlu ve kar yağışlı (Yağışların; öğleden sonra yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 0

ÇANAKKALE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Çanakkale, sabaha karşı başlayan kar yağışıyla beyaz bir örtüye büründü. Sabah uykudan uyanan Çanakkaleliler, lapa lapa yağan kar ile karşılaştı. Çanakkale Boğazı da etkili kar yağışı nedeniyle bir saat süreyle transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Çanakkale'de etkili olan sağanak yağışın yerini bugün sabaha karşı kar yağışı aldı. Hava sıcaklığının gece sıfır dereceye kadar düşmesiyle saat 03.30'da kar yağmaya başladı. Kısa sürede de yerler bembeyaz oldu.

Çanakkale Belediyesi ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla şehir merkezindeki ana arterlerde tuzlama ve kar temizlime çalışması yaptı. Kar yağışı kentin yüksek kesimi olan Esenler Mahallesi'nde daha çok etkili oldu. Çanakkale Boğazı da etkili yağış nedeniyle görüş mezafesinin düşmesi üzerine saat 08.30 ile 09.30 arasında bir saat süreyle transit gemi geçişlerine kapatıldı. Kar yağışının durması üzerine boğaz tekrar gemi trafiğine açıldı.

Şimdilik herhangi bir olumsuzluk yaratmayan kar yağışının zaman zaman süreceği, öğle saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

HAKKARİ KARA TESLİM

Hakkari'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bir anda bastıran kar yağışı şehir merkezinde ulaşımı aksatırken, kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu.

Günlerdir karla mücadelenin yürütüldüğü Hakkari'de bu sabahtan itibaren yeniden kar yağışı başladı. Yoğun kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde trafikte aksamalar yaşandı. Soğuk hava ile birlikte etkili olan karın kalınlığı şehir merkezinde 10 yüksek kesimlerde 40 santimetreye ulaştı. Yetkililer yoğun kar yağışı nedeniyle sürücülerin daha dikkatli seyretmeleri isterken, karla mücadele ekipleri de yollardaki karları temizlemek için sefreber oldu.