Bademli Fidancılık ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden İş Garantili Kurs Meyvelerini Verdi

Ödemiş’in fidan üretimi ile ünlü Bademli beldesi verilen iş garantili kurs, meyvelerini vermeye başladı.

Bademli Fidancılık ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden İş Garantili Kurs Meyvelerini Verdi
Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Torbalı İş_kur İlçe Müdürlüğü ve Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Mayıs ayında başlatılan ‘Bahçıvanlık Kursu’ beş ay sonra tamamlandı. Kursun sonunda yapılan sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlere belgeleri verilerek işe girişleri yapıldı.
Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde düzenlenen törene Kooperatif Başkanı M. Selçuk Bilgi, Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin, Torbalı İş-kur İlçe Müdür Yardımcısı Mustafa Serdar Yücesoy, kurs öğretmeni Büşra Yaşar ve on altı kursiyer katıldı.

Törende konuşan Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin şunları söyledi: “Bu kurs Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Torbalı İş_kur işbirliği ile düzenlediğimiz iş garantili ikinci kurstu, bu kurslar aracılığıyla toplamda otuz kişiye iş imkanı sağlandı. İleriki günlerde kursların devamını getirip daha çok işsiz vatandaşımıza iş imkanı sağlamak istiyoruz.” Bademli Kooperatifi başkanı M. Selçuk Bilgi de “Bademli, Ovakent ve Ödemiş'ten gelen 100 kişilik ekibimizde beş ayrı dalda yöremize ve ülkemize hizmet ediyoruz. Meyve fidanı, süs bitkisi üretimi, zeytin yağı üretimi, süt işleme tesisi ve son olarak ta kurduğumuz Bitki Doku Kültürü Laboratuarı’na bu kurslar aracılığıyla eleman alıyor, önce kurs ile yapacağı işi öğretip sonra çalıştırıyoruz. Elemanlarımızın kurs süresince ücretlerini İş-kur ödüyor. Kurs sonunda işe aldığımızda ise en az otuz altı ay sigortalarının işveren payını SGK ödüyor, tüm işverenlere bu desteklerden faydalanmalarını tavsiye ediyorum’ dedi.

Torbalı İş-kur İlçe Müdür Yardımcısı Mustafa Serdar Yücesoy da şunları söyledi: “Ödemiş bölgesinde bu desteklerden yararlanan firmalardan bir tanesi de Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifidir. Kendileri destekleri takip edip tümünden faydalanmaya çalışmaktadır. Bu örnek çalışmaları takip edip tüm Ödemişli işverenlerin yapmasını tavsiye ediyorum.”
Kaynak: İHA