Ak Partili Şengül, Yine Kocaoğlu'na Yüklendi

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, kentsel dönüşümün Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasına rağmen 16 aydır İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir adım atılmamasına tepki göstererek, “Ben o zamanda söylemiştim.

Ak Partili Şengül, Yine Kocaoğlu'na Yüklendi
Sayın Kocaoğlu, kentsel dönüşüm konusunda hiçbir şey yapamayacak demiştim. Kocaoğlu konusunda haklı çıkmkatan bıktık” diye konuştu.


Şengül, eleştirilerini şöyle sürdürdü:
"En kapsamlı yerel yönetimler yasalarını AK Parti Hükümetleri çıkardığı halde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yüksek bütçelerine sahip olduğu halde her zaman mağdur edebiyatı yaptı. Bu geniş imkanlara ve hükümet desteğine rağmen İzmir’in kimliğini ve hassasiyetlerini istismar ederek şımarık çocuk misali bir yönetim anlayışı ortaya koydu.

Sayın Kocaoğlu Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm yasasını çıkardığımızda bize Bakanlık tarafından bekletildiğini ve bu yüzden kentsel dönüşümü gerçekleştiremediğini söylemişti. Hâlbuki 2005 yılında çıkan yasa doğrultusunda da İzmir’de ortaya hatırı sayılır bir kentsel dönüşüm projesi çıkaramamıştı. Önemli değil dedik. Bakanlık üstüne düşeni yaptı ve projeleri onayladı. Peki ne oldu? Her defasında engellendiğini söyleyen Sayın Kocaoğlu onaylanan projelerle ilgili ne yaptı? Yoksa o dönem ettiği feryat tamamen kamuoyu oluşturmaya yönelik miydi? İzmirliler bahane değil icraat bekliyor.”
Kaynak: İHA