Göz Sulanması, Göz Tansiyonu Habercisi Olabilir

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Kurt, göz sulanmalarının göz tansiyonu habercisi olabileceğini söyledi.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle bebeklerdeki göz sulanmalarının ciddi sorun teşkil edebileceğini vurguladı. "Göz sulanmalarının sebebi genelde gözyaşı boşaltım kanallarındaki tıkanıklık ya da göz tansiyonudur" diyen Kurt, kanallardaki tıkanıklığın tedaviyle büyük oranda giderilebileceğini, göz tansiyonunun ise tedavi edilmemesi durumunda körlük gibi sonuçlara kadar yol açabileceği uyarısında bulundu.
Bebeklerde, bir yaşını doldurana kadar karşılaşılan göz sulanmasının göz tansiyonunun habercisi olabileceğine işaret eden Kurt, gözyaşının fazla olmasının nedenleri arasında göz enfeksiyonu, alerji yapan polen, kimyasal maddeler, yabancı cisimler ve soğuk algınlığının geldiğini kaydetti.

Kurt, ''Bu durumda gözyaşı kanalının boşaltma kapasitesini aşacağı için gözyaşı dışarı akar. Gözyaşı fazla miktarlara ulaşınca bulanık görme meydana gelebilir'' diye konuştu.

Kurt, gözyaşı yollarında iltihabi ya da mekanik tıkanıklığın, darlık ya da göz kapaklarında anormalliklerde gözde sulanmaya neden olabileceğini dile getirdi.
Göz sulanmasının sebebinin tespit edilip tedavisinin ona yönelik olması gerektiğine dikkati çeken Kurt, ''İleri yaşlarda ve yetişkinlerde genellikle tıkanıklık görüldüğü için ameliyat tercih edilmektedir'' dedi
Kaynak: AA