Gaib Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi Kursiyerlerine Sertifika Verdi

GAİB bünyesinde Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından firmaların nitelikli istihdam ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirilen dış ticaret eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Gaib Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi Kursiyerlerine Sertifika Verdi

Törene; Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili ve Grup Başkanı Mehmet Teymur, Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Anlaş, Serdar Erpamukçu GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer, Genel Sekreter Yardımcıları Mikail İrtegün ve Aydın Kutlu ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

2023 hedeflerinin yakalanması yönünde önemli çalışmalara imza atıldığını ve sektörün birçok alanda sorununu çözmeye yönelik adımların gerçekleştirildiğine dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili ve Grup Başkanı Mehmet Teymur, “4 Kasım 6 Aralık tarihleri arasında düzenlenmiş olan dış ticaret eğitim programımız başarıyla tamamlanmıştır. Üniversitelerimizin 4 yıllık eğitim veren lisans bölümlerinin birinden mezun olan ve kursa müracaat eden 120 öğrenci arasından davet edilen 37 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen programımızı 30 kişi başarıyla tamamlamıştır. Kurs süresince kursiyerlerimize 102 saat dış ticaret eğitimi, 40 saat mesleki İngilizce, 40 saat kişisel gelişim eğitimi ve 40 saat Microsoft eğitimi verilmiş olup birçok alanda tam donanımlı olarak yetişen kursiyerlerimiz bundan sonraki süreçte ülkemizin ihracat atağındaki en önemli aktörler arasındaki yerlerini alacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı Dış Ticaret Uzmanı Sertifikası’na sahip olan mezunlarımız sektörümüzde faaliyet gösteren firmalarımız tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan ve önümüzdeki günlerde devam edecek olan ikili iş görüşmeleri sonucu istihdam edilecektir. Firmalarımız mezunlarımızla GAİB koordinatörlüğünde bir araya gelecek olup firma yetkililerinin bu hususta GAİB Genel Sekreterliğiyle irtibat kurması yeterli olacaktır” açıklamasını yaptı.

İhracat sektöründe faaliyet gösteren firmaların nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması yönündeki çalışmaların başarıyla sürdürüldüğüne dikkat çeken Teymur, “Bugün 30 kursiyerimiz ülkemizin ihracat sektöründeki başarı grafiğinin yükseltilmesi için her türlü donanıma sahip nitelikli birer eleman olarak görev yapmaya hazırdır. Şirketlerimizin bizlerle irtibat kurması halinde programımızdan başarıyla mezun olan uzmanlarımızla karşılıklı görüşmeleri sağlanacaktır” diye konuştu.

İŞ DÜNYASININ KURALLARINI BU PROGRAMLA ÖĞRENDİK
GAİB tarafından düzenlenen dış ticaret eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerler adına konuşan Tuğba Döner iş dünyasının en önemli kurallarını bu programda öğrendiklerini ifade ederek, “Mezun olduğumuz üniversitelerde edindiğimiz kazanımların gelişmesi yanında gerçek iş hayatının bütün kurallarını öğrendiğimiz bu programın gerçekleştirilmesi için bizlere her türlü desteği veren GAİB’e Genel Sekreter Salim Kocaer’in şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bir ay süreyle bizlerin nitelikli bir eğitim süreci geçirmemiz sağlandı. Birçok büyük firma bizlerle iş görüşmeleri yapmak ve bünyelerinde istihdam etmek istiyor. Edindiğimiz kazanımları ülke ekonomisine katma değer olarak dönüştürmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili ve Grup Başkanı Mehmet Teymur, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Anlaş, Serdar Erpamukçu ile GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kursiyerler adına konuşma yapan Tuğba Döner, desteklerinden dolayı GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer’e bir teşekkür plaketi vererek bu tür programların sürekli açılması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: İHA