Kırşehirliler Yenimahalle’ye Çıkarma Yaptı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle’de çok sayıda Kırşehirli hemşerim bulunuyor.

Kırşehirliler Yenimahalle’ye Çıkarma Yaptı
Kırşehirli hemşerimin hassasiyetlerine saygı göstermek herkese eşit hizmet ile çalışan Yenimahalle Belediyesi’nin asli görevidir” dedi.


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği, Çağdaş Yerel Yönetimler Dayanışma Derneği, Kırşehir ve İlçeleri Dayanışma Kültür Derneği’ni makamında ağırladı. Kırşehirliler, Yenimahalle Belediyesi’nin Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi yanına açılan Bozkırın Tezenesi merhum Neşet Ertaş adına park açması dolayısıyla teşekkür ettiler. Heyet, “Çağdaş belediyeciliği, her hizmetinizde bizlere gösteriyorsunuz” diye konuştu.

‘KIRŞEHİRLİLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUM’
Yenimahalle’de çok sayıda Kırşehirlinin yaşadığına dikkat çeken Yaşar, “Yenimahalle’de çok sayıda Kırşehirli hemşerim bulunuyor. Kırşehirli hemşerimin hassasiyetlerine saygı göstermek herkese eşit hizmet ile çalışan Yenimahalle Belediyesi’nin asli görevidir. Kaldı ki tüm Türkiye’nin gönlünde taht kurmuş olan Ozanımız Neşet Ertaş’ın adını ölmeden kısa bir süre önce bir parkımıza vermiş olmamızdan dolayı gurur duyuyorum. Kendisi ölmeden kısa bir süre önce Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’mizin yanına adına açtığımız parkı ve heykelini öğrendi. Kendine verdiğimiz değeri ve önemi gördü” diye konuştu.

AŞIK PAŞA PARKI GELİYOR
Kırşehirli konuklarına önümüzdeki günlerde açılacak yeni bir parka Aşık Paşa ismi verileceğini açıklayan Yaşar, “Kırşehir’in yetiştirdiği bir diğer usta olan Aşık Paşa’nın ismini yeni yaptığımız bir parka vereceğiz. Arapça ve Farsçanın geçerli olduğu Türkçe’nin küçümsendiği bir dönemde Garipname isimli mesneviyi Türkçe yazarak Türk Milleti’ne hediye etmiştir. Kendisinin yeni nesiller tarafından tanınması amacıyla bir parkta adını yaşatacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA