Fildişi Sahili'nin Ankara Büyükelçisi Atta, Kayseri'de

Fildişi Sahili'nin Ankara Büyükelçisi Yacouba Atta, "Gelişmekte olan ülkemizin daha da kalkınması için Türkiye'nin bilgi ve tecrübe birikimini Fildişi Sahili'ne götürmek istiyoruz" dedi.


Atta, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kayseri'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin davetlisi olarak Kayseri'ye geldiğini ve kenti gezdiğini ifade eden Atta, özellikle sanayi bölgelerini görme fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Gerçek Kayserililerin ciddi manada büyük iş adamları olduğunu belirten Atta, "Buraya gelirken benim Cumhurbaşkanım burada çok iyi arkadaşları olduğunu söyledi" dedi.

Atta, şunları kaydetti:

"Gelişmekte olan ülkemizin daha da kalkınması için Türkiye'nin bilgi ve tecrübe birikimini Fildişi Sahili'ne götürmek istiyoruz. Buradaki birçok iş adamı gelecek dönemde Fildişi Sahili'nde olacaklar. Bunları yöneticilerden ve iş adamı derneklerinden bekliyoruz. Fildişi'nin az gelişmişlikten gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmasını istiyoruz. Fildişi, Batı Afrika'da lider ülkelerden biridir. Tattığımız bu çikolataların ana maddesinin hepsi Fildişi Sahili'nden geliyor çünkü Fildişi Sahili, kakao üretiminde dünyada bir numaradır. Bu, Türk iş adamlarının Fildişi Sahili'ni keşfetmeleri için artı bir durumdur. Bizim resmi makamlarımız da sizleri bekliyor. Bu, ülkem adına sizlere sunduğum küçük bir mesaj."

Vali Orhan Düzgün ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri'nin son dönemlerde dünyaya hızla açılan şehirlerin başında geldiğini söyledi.

Kayseri'nin yabancı ülkelerle gerek ticari gerek kültürel açıdan yakın ilişki kurmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Düzgün, şunları söyledi:

"Ayrıca spor alanında da Fildişi Sahili'nden Türkiye'de çok sayıda futbolcu var. Bu ilişkilerin bu ziyaretlerle giderek artması hepimizin en büyük dileği. Kayseri, Orta Anadolu'nun merkezinde gelişmiş bir kent olarak pek çok ülkenin fahri konsolosluk açtığı illerin başında geliyor. Bugüne kadar 13 ülkenin fahri konsolosluğu Kayseri'de açıldı. Sizin ülkenizin de Kayseri'de fahri konsolosluk açmasından mutluluk duyarız. Kayseri, ticaret, kültürel ve sanayi alandaki gelişiminin yanı sıra turizmde de çok ciddi manada mesafeler almaya başladı.

Kayseri, özellikle binlerce yıllık kültürel geçmişi ve sahip olduğu kültürel mirasıyla kültür turizmi ve Erciyes Kayak Merkezi ile kış turizmi açısından ümit vaat eden kentlerin başında yer alıyor."

Düzgün, Türkiye'deki ve Fildişi Sahili'ndeki iş adamlarının birbirini tanıdıkça, ticari potansiyelleri ve üretilen ürünler hakkında fikir sahibi oldukça ilişkilerin daha hızlı ilerleyeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Vali Düzgün, Büyükelçi Atta'ya ziyaretin anısına plaket verdi.

Kaynak: AA