Diyarbakır'da Organ ve Doku Bağışı Semineri

Dicle Üniversitesi ve Atatürk Sağlık Yüksek Okulu ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle organ ve doku bağışı semineri yapıldı.


Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Doku ve Organ Nakli Bölge Koordinatörü Sema Yavuz Erten tarafından Dicle Üniversitesi Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mahmut Mete, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Erten, Türkiye'de 28 bin 382 kişinin organ nakli beklediğini, belirterek, organların alıcıdan alındıktan sonra kalbin 5, karaciğerin 12, böbreğin ise 24 saat içinde organ bekleyen hastaya nakledilmesi gerektiğini bildirdi. Organ bağışının kişinin hür iradesi ve ailesinin izni ile yapılabileceğini anlatan Erten, "Bölgede böbrek için 520, karaciğer ve kornea için de yaklaşık 200 hasta nakil bekliyor. Organ bağışında İspanya dünyada birinci, Türkiye ise yedinci sırada" dedi.

Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mahmut Mete ise 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında üniversite olarak çeşitli etkinlikler yaptıklarını,öğrencileri bilinçlendirerek, öğrencilerinin hastaları organ nakli konusunda teşvik etmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Bilgilendirme seminerinin ardından öğrenciler kurulan stantlarda organ bağışında bulundu.

Kaynak: AA