Bayburt’ta Hazreti Ömer ve Adaleti Konferansı

Bayburt Ülkü Ocakları tarafından, Hz. Ömer (R.

Bayburt’ta Hazreti Ömer ve Adaleti Konferansı
A)’nın şehadetinin yıldönümü münasebetiyle il ocak binasında bir seminer düzenlendi
Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği "Hz. Ömer ve Adaleti" konulu konferansın açılış konuşmasını yapan Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan Okutmuş, Hz. Ömer’in kişiliğinin ve adaletinin örnek teşkil ettiğini, yaşadığımız dönemde adaletten bahsetmenin zor olduğunu söyledi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Bayburt Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Nesumittin Selçuk ise, Hz. Ömer’in hayatını, adalet anlayışını ve İslam’a yaptığı hizmetleri anlattı. Konuşmasına Hazreti Ömer'in Müslüman oluş hikayesiyle başlayan Selçuk, kendisinin kırkıncı Müslüman olduğunu ve bütün her şeyini İslam uğruna harcadığını söyledi.

Hazreti Ömer'in Müslüman olduğu döneme kadar İslam’ın daha gizli yaşandığını ancak Hazreti Ömeri'in Müslümanlığı kabul etmesiyle birlikte daha açık bir şekilde Müslümanlığın yaşanması gerektiği yönündeki söylemleriyle İslam’ın daha açık bir şekilde yaşandığını, buradan da Hz. Ömer'in cesaretinin anlaşıldığını ifade eden Selçuk, Hz. Ömer'in halifeliği döneminde çok büyük bir coğrafyaya hakim olmasına rağmen kendisinin çok sade bir yaşam sürdüğünü, ve her zaman adaletin yanında olduğunu söyledi.

Peygamber Efendimizin ölümünden hemen sonra Hz. Ebubekir'in elinden tutarak, halifemiz sensin demesiyle birlikte Müslümanlar arasında çıkan kargaşanın da önüne Hz. Ömer'in geçtiğini vurgulayan Selçuk konuşmasına Hazreti Ömer'in hayatından kesitler anlatarak devam etti. Hz. Ömer'in öldüğünü, bir çobanın sürüye kurt girdiğinden anlamasının, O'nun adaletinin ne derece büyük olduğunun göstergesi olduğunu da sözlerine ekleyen Selçuk, "O'nun döneminde öyle bir adalet, hoşgörü ve saygı hakimdi ki, yeryüzündeki hiçbir canlı birbirine zarar vermiyordu" dedi.

Yaklaşık 1 saat süren ve Hazreti Ömer’in hayatından kesitlerin anlatıldığı seminer, ikramların yapılmasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA