Suriye'deki Çocuk Felci Vakaları

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu , Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde 61 çocuk felci vakasının tespit edildiğini açıkladı.


SMDK Koordinasyon ve Yardım Biriminin İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında konuşan çocuk felci uzmanı Dr. Beşir Celaleddin, "Muhaliflerin konrolündeki bölgelerde 61 çocuk felci vakasına rastladık. Deyru'z Zor, 51 vaka ile ilk sırada yer alıyor. Onu 5 vakayla İdlib, 4 vakayla Halep ve 1 vakayla da Hama izliyor" dedi.

Celaleddin, düzenli aşıların yapılmaması, kanalizasyon suyu karışmış içme suyunun tüketilmesi ve çocukların enfeksiyon kapmaları gibi durumların hastalığa neden olduğunu kaydetti.

Birim Başkanı Süheyr el-Atasi ise hastalıkla mücadele için bir ekip oluşturduklarını belirterek, "Ekibimiz hastalığın ilk ortaya çıktığı sırada Deyru'z Zor'da faaliyetlerine başladı.

Gezici aşı kampanyasıyla ulaşabileceğimiz her yerde çocuklara aşı yapmak için çaba sarf ettik. Şimdi sıra, daha önce bu hastalığın dünyada yayılmasını engelleyen uluslararası toplumda" diye konuştu.

Atasi, tüm sivil toplum kuruluşlarına, Suriyeli çocuklara destek olmak için çocuk felciyle mücadele ekibine aşı tedarik etmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: AA