Latif Şimşek, Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney’in Mezarını Ziyaret Etti

'Dinamit' programının sunucusu Latif Şimşek Paris'te Père Lachaise Mezarlığı 'nda Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarını ziyaret etti.

Latif Şimşek, Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney’in Mezarını Ziyaret Etti
Beyaz TV'de Fatma Korkutata yönetmenliğinde yayınlanan moderatörlüğünü Latif Şimşek'in yaptığı ‘Dinamit' programının ‘Ahmet Kaya Özel' yayınında Latif Şimşek'in Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in Paris'teki mezarlarını ziyaretinde çekilen özel görüntüler yayınlandı.

Latif Şimşek Paris 'teki Père Lachaise Mezarlığı 'nda Ahmet Kaya 'nın mezarını ziyaretinde şunları söyledi:

Ahmet Kaya 'nın mezarını ziyaret etmek üzere Strazburg 'dan yola çıktık Paris 'e doğru gidiyoruz rahmetli Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney 'in Paris 'teki mezarlarını ziyaret edeceğiz. Paris Père Lachaise Mezarlığı 'nda Ahmet Kaya 'nın mezarındayız. Mezar taşının üzerinde tam da bizim kültürümüze göre burada biraz abes kaçacak ama hiçbir mezarlıkta olmayan şeyler mezar taşının üzerine değişik değişik yazılar yazmışlar. Delikanlıların ağaçların üzerine isimlerini kazıdıkları gibi. Bu bence büyük bir saygısızlık. Olmaması gereken bir şey. Keşke imkan olsa ben bu yazıları temizlerim ama neyse. Buraya bir yazı bırakmış arkadaşlarımız. Bence en anlamlı mesaj bu buradaki. “Türküz, Kürdüz, kardeşiz barış istiyoruz”. Mezar taşının dışında mezarının üzerinde öyle bir ifade var ki insanın yüreğini yakıyor, tüğlerini diken diken ediyor gerçektende “Hoşçakal sevgili ülkem” demiş.

Bence Ahmet Kaya 'nın mezarının Türkiye 'ye taşınma zamanı geldi. Çünkü onun yeri sürgünde yaşadığı Paris değil bence sevdiklerinin, sevenlerinin bulunduğu Türkiye olmalı. Mezar taşında da saten o sürgünün izleri yazıyor. “Tarifi imkânsız acılar içindeyim. Gurbette akşam oldu yine rüzgar peşindeyim.” Demiş Ahmet Kaya. Mezar taşının bir ucunda da “Hoşçakal sevgili ülkem” demiş.