İstanbul’daki Tokatlılar İstokdef’in Gecesinde Buluştu

İstanbul Tokatlılar Derneği Federasyonu’nun (İSTOKDEF) düzenlediği geceyle İstanbul’da yaşayan binlerce Tokatlı bir araya geldi.


İSTOKDEF tarafından Küçükçekmece Arena Mega Gösteri Salonunda düzenlenen geceye binlerce Tokatlıların yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Tokatlıları buluşturan gece Kuran-i Kerim’in tilaveti ile başladı ve ardından Tokat ilinin tanıtımı amacıyla hazırlanan bir belgesel sunumuyla devam etti.

Yapılan açılış konuşmaları ve sunumun ardından kürsüye davet edilen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tokatlılarla bir araya getiren dernek federasyonu yetkililerine teşekkür ederek sözlerine başladı.

Vali Mutlu, “İstanbul’umuz bizim çok özel şehrimiz ve bu özel şehirde bugün 15 milyona yakın memleket evladı birbiriyle İstanbul hemşericiliğiyle kucaklaşıyor ve bu şehir ile birlikte ülkenin gücüne güç katmaya gayret ediyor. Hepimiz hem bu şehri hem de geldiğimiz şehirleri elbette ki ülkemizi çok seviyoruz. Ülkemizi çok sevdiğimiz için ülkemizin bütün değerlerine milli manevi bütün hususiyetlerine yürekten bağlıyız ve geldiğimiz toprakları asla unutmuyoruz. Eksikliğimizi böylesine güzel gecelerde hemşehri gecelerinde buluşmalarda gerçekleştiriyoruz” dedi.

Geceyi organize eden İSTOKDEF yetkililerine teşekkür eden Vali Mutlu, “Bu akşam da Tokat Dernekler Federasyonumuz böylesine güzel bir organizasyonda bizleri bir araya getirdi. İstanbul’da huzur içerisinde mutluluk içerisine yaşayın diyorum. Buradan da güzel şehrimiz Tokat’a yürekten selam ve sevgilerimizi de gönderiyorum” diye konuştu.

Düzenlenen gece, yapılan çeşitli etkinlikler ile ilerleyen saatlerine dek sürdü.
Kaynak: İHA