Büyükşehir Adayı Bakan Şahin’e Coşkulu Karşılama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile birlikte birtakım açılışlar ve temaslarda bulunmak için Gaziantep’e geldi.

Büyükşehir Adayı Bakan Şahin’e Coşkulu Karşılama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için önceki gün adını açıkladığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i, Gaziantep’te büyük bir kalabalık coşku ile karşıladı. Gaziantep Havalanı'na özel uçakla gelen Şahin’i, protokol üyeleri ve vatandaşlarla selamlaştıktan sonra basın mensuplarının büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili sorularını yanıtladı.

“Ben bu şehirde öleceğim, mezarım anam rahmetlinin yanında olacak. Bu can bu bedenden olduğu sürece bu şehre hizmet etmekten büyük bir onur duyuyorum" diyerek Gaziantep’in kendisini sahiplendiğini aktaran Şahin, “2002'de bu şehirden mühendis olarak çıktım. Bu şehir beni sahiplendi. İlk kadın milletvekili ve bölgenin ilk kadın bakanı oldum. Ben de bütün gücümü bu şehir için kullandım. Bu şehrin hizmetkarı olmayı en büyük makam olarak gördüm. Bu şehirde doğmayı en büyük makam olarak gördüm. Sonuçta ben bu şehirde öleceğim, mezarım anam rahmetlinin yanında olacak. Bu can bu bedenden olduğu sürece bu şehre hizmet etmekten büyük bir onur ve şeref duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Kalkınmanın yerel yönetimlerden başladığını kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “11 yıldan beri beraber çalışıyoruz. Başbakanımız bizim liderimiz. Aslında bu Anadolu kadının bir zaferi, kadınlara olan güvenin bir zaferi. İnşallah birlikte başaracağız ve yerel yönetime kadın eli değdiği zaman nasıl taçlandığını bütün Türkiye'ye göstereceğiz. Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanı Gaziantep tarih yazıyor. İnşallah hemşehrilerimin desteği devam edecek. Bir tarih daha yazacağız. Bu başarıyı taçlandıracağız. Onların desteğiyle rekor kıracağız Allah'ın izniyle ve kalkınma yerelde başlar. Demokrasi yerelde başladı.

Kadın gücünü göstereceğiz” diye konuştu.

Şahin, daha sonra beraberindeki bakanlarla Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Özel Gaziantep OSB Anadolu Teknik Lisesi’nin açılışını yapmak üzere şehir merkezine hareket etti.
Kaynak: İHA