Adana'da 'Turizm Çalıştayı' 5 Kasım'da Yapılacak

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Turizm Çalıştayı'nın 5 Kasım'da yapılacağını bildirdi.


Vali Coş, yazılı açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in onayı doğrultusunda Adana'da yapılması kararlaştırılan çalıştay hazırlıklarının tamamlandığını, bakanlık üst düzey bürokratlarının da katılımıyla çalıştayın gerçekleştirileceğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan "Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı" kapsamında, turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilerek, tüm yıla ve ülke geneline yayılmasının hedeflendiğini belirten Coş, bu amaç ve hedef doğrultusunda Adana'da 5 Kasım Salı günü yapılacak Turizm Çalıştayı'nın, son dönemde önemli ivme kazanan kentte turizmin yol haritası olacağını ifade etti.

Coş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bakanlığımızdan konularında uzman 20 yetkilinin katılacağı bu önemli çalıştayda, Adana turizmine yön verilecek. Kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenlerle özel sektör temsilcileri, görüş ve önerilerini ayrıntılı şekilde anlatma fırsatı bulacak. Çalıştayda, kent turizminin gelişip kalkınması, sahip olunan potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilebilmesi, turizmin çeşitlendirilmesinin sağlanması, ulaşım imkânları, kıyı alanları, tarihi kültürel ve arkeolojik varlıklar, mutfak kültürü, coğrafi ve stratejik konum, uluslararası fuarlar, doğal kaynaklar, yaylalar, kuş cenneti, lagünler, dalyanlar, nehirler, sanata olan ilgi ve sanatçıların potansiyeli, festivaller gibi çok geniş yelpazede birçok konuda öncelik belirlenecek."

Kaynak: AA