Kütahyalı Gençlerin Kaykay Merakı

Kütahya’da kendilerine uygun pist bulamayan kaykay gönüllüsü bir grup genç, parklarda ve trafiğin az olduğu caddelerde kayıyor.

Kütahyalı Gençlerin Kaykay Merakı
Kaykaycı gençler yerel yöneticilerden daha rahat kayabilecekleri bir alan oluşturmalarını istiyor.
Kütahya’da son yıllarda kaykaya ilgi gösteren gençler, pist olmaması nedeniyle çareyi cadde ve sokaklarda arıyor. Kentte kaykay yapabilmek için mekan sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren Mehmet Gündüz isimli genç, ‘Kaykayı çok seviyoruz. Ama çevremizde bu sporu yapacak bir park ve pist bulamıyoruz. Bu nedenle ya parkları kullanıyoruz ya da kaldırımları kullanıyoruz. Bu nedenle de gürültü çıkarttığımız için kovuluyoruz. Bizde geç saatlerde trafik az olduğu için cadde ve sokaklarda kaykay yapıyoruz. ’ dedi.

Vatandaşların genelde kendilerine meraklı gözlerle baktığını dile getiren Batuhan Akyol ise, “Belediyemizden küçük bir parkta paten veya kaykayla kayabileceğimiz bir yer istiyoruz. Projemizi belediyeye verdik yapılacağı yönünde söz de aldık inşallah biran evvel yapılır ve bizde sporumuzu rahatça yapabiliriz..Eğer parklarda pistler yapılırsa, etkinlikler gerçekleştirilirse Kütahya’da kaykay yapan kişi sayısının artacağını düşünüyoruz. Bizler de bu sayede cadde ve sokaklardan kurtulup, güvenli pistlerde kaykay yapma keyfini yaşarız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA