Fatih ve Yunus Oldu, Sırada Şeyh Bedrettin İle Alparslan Var

Yükselişe geçen Türk sinemasında, geçen yıl gişe rekorları kıran Fetih 1453 filmiyle geniş kitlelerce tanınan Devrim Evin, tarihte iz bırakan kişileri beyaz perdeyle buluşturmayı planlıyor.


Beyaz perdede bugüne kadar, Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Barbaros Hayrettin, Osman Gazi, Bediüzzüman Said Nursi, Kubilay, Cengiz Han ve çok daha fazlası yer aldı. Son dönemlerde ise dünyayı da saran tarihi dizi ve filmler furyası Türkiye'de de etkisini gösteriyor.

Tarihi kişileri canlandırmanın önemini fark edenlerden biri olan sanatçı Evin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi karakterleri canlandırmaktan keyif aldığını, bundan sonra planlarının tarihi kişilikler üzerine yoğunlaştığını söyledi.

Evin, Fatih Sultan Mehmet'in ardından Yunus Emre'yi günümüze taşıdığını anımsatarak, "Bir karakter daha var yakın zamanda, Şeyh Bedrettin. Peşinden de Sultan Alparslan. 2015'e kadar böyle düşünüyorum" dedi.

Devlet Tiyatrolarında görevine devam ettiğini, aynı zamanda yeni kurulan Tiyatro Keyfi'de Rain Man filminde rol aldığını hatırlatan Evin, bu sezon bir de diziyle ekranda yer alacağını ifade etti.

Üç oyun, bir dizi ve sinema projeleriyle yoğun çalışma temposuna alışkın olduğunu belirten Evin, ocak ayında vizyona girecek Yunus Emre-Aşkın Sesi filmindeki rolü için "Yunus Emre'yi zaten yaklaşık üç sene evvel Devlet Tiyatrolarında oynamıştım. O zamanlar Yunus Emre ile yakinen ilgilenmeye başlamıştım. Yaklaşık bir yıl önce de "Yunus Emre" filminde rol aldım. Yunus'un Risaletü'n Nushiye adlı kitabı başta olmak üzere bütün şiirlerinden faydalandım" diye konuştu.

Şiirleriyle Anadolu kültür ve medeniyetinin oluşumuna büyük katkı sağlamış olan Yunus Emre'nin "aşk"ı arama serüvenini anlatan filmle Evin, bu kez gönüller sultanı Yunus Emre'nin sözlerini yansıtacak. Evin'e filmde Burak Sergen, Altan Erkekli, Ahmet Mekin, Sinan Albayrak da eşlik edecek.

Kaynak: AA