Biga'da 'İş Sağlığı ve Güvenliği' Semineri

Biga Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu seminer düzenlendi.


Uzman Analiz Ortak Sağlık Birimi İş Güvenliği Uzmanı Emrah Taş, meclis toplantı salonunda, iş güvenliği yasasının işverenlere getirdiği yükümlülükler hakkında bilgi verdi.

Biga TSO Yönetim Kurulu üyesi Hasan Beypazarlı da dünyada ve ülke genelinde sanayileşme ve teknolojik gelişmelere paralel olarak özellikle iş yerlerinde üretken faktör olarak çalışanların sağlığı ve güvenliğiyle ilgili birtakım sorunlar ortaya çıktığını söyledi.

Başlangıçta fazla önemsenmeyen bu sorunların iş verimini ve işletmeyi tehlikeye sokmasıyla önem kazandığını ifade eden Beypazarlı, şunları kaydetti:

"6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gerek kamu ve gerekse özel sektör işyerlerine istisnalar hariç olmak üzere faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanacak. Ev hizmetlerinde çalışanlar, herhangi bir personel çalıştırmayıp kendi nam ve hesabına mal veya hizmet üretimi yapanlar ise kapsam dışı tutulmuştur. Bu yasanın yürürlük tarihi işletmelerimizin çalışan sayısı ve risk derecesine göre değişiklik göstermektedir. Çalışan sayısına ve tehlike derecesine bakılmaksızın, işçi çalıştıran bütün işletmeler kanun kapsamında, 'Risk Analizi ve Raporlandırması', 'Acil Durum Eylem Planlaması', 'Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği','Yangın ve İlkyardım eğitimlerini', 'İşyeri Ortam Analizleri'ni yaptırmaları gerekmektedir."

Seminer, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak: AA