Bakan Çelik, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın’ı Kabul Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Çalışma hayatıyla ilgili yaşanan sorunların, özellikle teftişle ilgili sorunların çözümü ve yoruma açık konuların ortadan kaldırılması noktasında bir mutabakatımız oldu.

Yaşanan sorunların minimize noktaya çekilmesi konusunda bir görüş birliği yaptık” dedi.


Bakan Çelik, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın’ı kabul etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşen kabul sonrasında Bakan Çelik ve Hüseyin Aydın basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bankalar Birliği ile iki konu başlığında görüşme yaptıklarını belirten Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu veri paylaşımı ile ilgili yaşanan bazı aksaklıkların yaşandığı ve neler yapılabileceği noktasında bazı değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti.

Bir diğer görüşülen konunun ise çalışma hayatı olduğunu ifade eden Çelik, “Özellikle teftiş mekanizmasının günümüz bankacılığa yansımaları ve 2004 yılında çıkan iş kanununun uygulamalarının bugünkü teknolojik gelişmeler ve bankacılık rekabeti içerisinde karşı karşıya bulunduğu sorunları başkan ve heyeti tespit etmiş. Bize sundular. Bu sunumu dinledikten sonra karşılıklı değerlendirme yaptık ve bir komisyonun hızlı bir şekilde çalışma hayatıyla ilgili yaşanan sorunların, özellikle teftişle ilgili sorunların çözümü, yoruma açık konuların ortadan kaldırılması noktasında bir mutabakatımız oldu. Hızlı bir şekilde arkadaşlarımız teknik düzeyde çalışmalarını yapacaklar ve yaşanan sorunların minimize noktaya çekilmesi konusunda bir görüş birliğimiz oldu” diye konuştu.

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın ise, bir gazetecinin “En önemli teftişle ilgili konulardan biri Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin bankalara fazla mesai ile ilgili gerçekleştirdiği incelemelerdi. O çalışmanın özelinde görüşüldü mü?” sorusuna şu cevabı verdi:
“Biz çalışanlarımızın hakkını vermeyi, onları sağlıklı bir ortamda çalışmayı, onları çalışırken eğitmeyi ilke edinmiş bir sektörüz. Bu konuda denetimin bakış açısıyla bizim çalışma koşullarımız arasında bir uyumsuzluk varsa onların giderilmesi hususunda görüştük.”
“Bankacılık Denetleme Düzenleme Kurumu’nun (BDDK) düzenlemeleri ile ilgili görüşlerinizi açıkladınız. Taslaktan düzenlemeler biraz daha iyileştirmeler beklediğinizi söylediniz. Ancak çok kısa bir süre var önünüzde. Birkaç gün içerisinde siz bu konuyla alakalı olarak olumlu bir sonuç almayı bekliyor musunuz?” sorusuna da Aydın, “Elbette ekonomi yönetiminin, ekonominin sağlıklı işlemesi hususunda belli konularda düzenlemeler yapılması doğaldır. Biz buradaki bütün düzenlemelerin, bu düzenlemelerden etkilenen bütün kesimler için optimal bir düzeyde realize edilmesinin gerekliliğinden söz etmiştik. Bankalar Birliği’nin 49 üyesi vardır, 13 yönetim kurulu üyesi vardır. Bu konuda bugün de arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunacağız. Bu hususları da ekonomi yönetimine ileteceğiz. Bir optimal düzeyde çözümü hem ülkemiz, hem ekonomimiz hem de bankalarımız için en uygun çözüme ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Şimdiye kadar hep böyle oldu bundan sonra da böyle olacaktır” cevabını verdi.
Kaynak: İHA