Maden İşçilerinin Özelleştirme Tepkisi

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka Şubesi Başkanı Yılmaz Ayrancı, santralleri besleyen kömür sahalarının özelleştirilmesine tepki gösterdi.

Maden İşçilerinin Özelleştirme Tepkisi

Kırka Bor İşletme Müdürlüğü’nde konuşan Ayrancı, Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santrallerinde çalışan enerji işçileri ile bu santralleri besleyen kömür sahalarında çalışan sendika üyesi işçilerin, örnek bir sınıf dayanışması ile özelleştirmeye karşı aylardır omuz omuza kararlı bir mücadele sürdürdüklerini söyledi.

Özelleştirmelerin bölgelerine yoksulluk, işsizlik ve göçten başka bir şey getirmeyeceğini ifade eden Ayrancı, “İşçiler, aynı paralelde düşünen bölge halkı, bölgedeki demokratik oluşumlar ve kitle örgütleri ile tam bir dayanışma içinde hareket etmektedir. Bu özelleştirme kararlarının geri alınması, Ocak 2014’te yapılması kararlaştırılan ihalelerin iptal edilmesi için hem direnmekte, hem de bütün demokratik iletişim kanallarını kullanarak ülkemizi yönetenlere seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Bizler, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka Şubesi ve Kırka Bor İşletme Müdürlüğü işçileri olarak, Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santral ve kömür sahalarının özelleştirilmesine karşı sendikalarının öncülüğünde direnen maden ve enerji işçilerinin haklı mücadelesini sonuna kadar desteklediğimizi, onlarla omuz omuza olduğumuzu ilan ediyoruz. Önceki gün demokratik haklarını kullanan, barışçı yürüyüşlerinde maden ve enerji işçilerine uygulanan, terör örgütü üyelerinin yakıp yıkmalı yasa dışı eylemlerinde bile yapılmayan sert müdahaleyi kınadığımızı ilan ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA