Arnavutluk Milli Günü Ankara'da Kutlandı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Arnavutluk, Balkanlar'da demokratik bir ülke olarak her geçen gün güçlenen, konumunu pekiştiren bir ülke konumunda" dedi.


Arnavutluk Milli Günü, Swissotel'de verilen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona, Kalkınma Bakanı Yılmaz, AK Parti İzmir Milletvekil Rıfat Sait, siyasi parti temsilcileri, Ankara'da bulunan diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Yılmaz resepsiyonda, Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin son derece derin ve köklü olduğuna değinerek, "Arnavutluk, Balkanlar'da demokratik bir ülke olarak her geçen gün güçlenen, konumunu pekiştiren bir ülke konumunda" dedi.

Arnavutluk ile Türkiye arasında yakın bir gelecekte stratejik işbirliği anlaşmasının imzalanacağını belirten Yılmaz, sözlerini "Yaşasın Türkiye, Yaşasın Arnavutluk!" diyerek tamamladı.

Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Genci Mucaj ise Türkiye ve Arnavutluk'un yıllardır mükemmel ilişkiler kuran iki ülke olduğuna değinerek, yakın zamanda imzalanacak stratejik işbirliği belgesi ile iki ülke ilişkilerinin üst düzeye çıkacağına işaret etti. Türkiye'de yaşayan, her iki ulusun gurur duyduğu bir çok Arnavut olduğunu belirten Mucaj, "Türkiye ve Arnavutluk arasındaki bağlar, gücünü sağlam tarihimizden alıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve Büyükelçi Mucaj, Arnavutluk'un 101. Milli Günü pastasını kesti.

Kaynak: AA