Manisa Eğitim Bir-sen'den Okul Ziyaretleri

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte okul ziyaretlerinde bulundu.

Manisa Eğitim Bir-sen'den Okul Ziyaretleri

Eğitim-Bir-Sen Üzümcüler Ortaokulu, Vilayetler Birliği Anaokulu, Çukurova Kimya Lisesi’ni, Cumhuriyet ilkokulu’nu ve Halit Görgülü Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, okul idarecileri, sendika üyeleri ve eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi.

Toplu sözleşmede hedeflerinin çalışanlar arasındaki makası daraltmaya yönelik olduğunu dile getiren Sofuoğlu “Birincisi, en düşük memur maaşıyla en yüksek maaş arasındaki makası daraltmaktı. Yüzde 1 zam alsanız da, yüzde 10 zam alsanız da bu hizmetliye 10 TL, müsteşara 100 TL’ye tekabül ediyordu. Aradaki makas açılıyordu. İkincisi çalışırken aldığı maaş ile emekli maaşı arasındaki makası daraltmaktı. Üçüncüsü, işçinin emekliye esas olan maaş oranıyla memurun emekliye esas olan maaş oranını daraltmaktı. Dördüncüsü, emekli ikramiyesini arttırmaktı. Bu dört maddenin hayata geçmesinin tek yolu taban aylığa zamdır. 5. maddemiz geçen yılki mağduriyetleri gidermekti. Öğretmenlerin ek ödeme mağduriyetini gidermek, 4/C’lilerin ekmeğini büyütmekti. Şükürler olsun bu hedeflerimizi gerçekleştirdik” diye konuştu.

Sofuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “4/C’li bekara 253 TL, evliye 493 TL net zam aldık, toplu sözleşme ikramiyesini 1 Ocak 2015’ten geçerli olmak üzere 60 TL’ye çıkardık. Cumhuriyet döneminde ve son 40 yılda bu toplu sözleşmeden daha iyisini rahmetli Özal ve rahmetli Erbakan vermiş. Şimdi Memur-Sen aldı, bundan sonra daha iyisini Memur-Sen, Eğitim-Bir -Sen alacak.”
Ek ödemeyi söke söke aldıklarını vurgulayan Sofuoğlu, “Öğretmenler için 150 TL ek ödeme aldık. Kamu çalışanları için taban aylığa 175 TL zam yapılmasını sağladık. Yıllarca toplu görüşme masalarında hiçbir kazanım sağlayamayanların eleştiri hakları olamaz. Onlar önce kendilerine baksınlar. 9 toplu görüşmede eğitim hizmet kolu için bir kazanım dahi sağlamadılar. Tablo ortadadır” dedi.

Her geçen gün sendikal kazanımlarını artırmaya devam ettiklerini söyleyen Sofuoğlu, sözlerini şöyle devam etti:“Son olarak hizmetli ve memurların da öğretmenler gibi isteğe bağlı yer değiştirmeleri için düzenleme yapılmasını sağladık. Eğitim çalışanları Eğitim-Bir-Sen ile kazanmaya devam edecektir.”
Kaynak: İHA