Arifiye Belediye Başkan Aday Adayı Subaşı'dan Aa'ya Ziyaret

AK Parti Arifiye Belediye Başkan Aday Adayı Nurettin Subaşı, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik'i ziyaret etti.


Subaşı, burada yaptığı konuşmada, belediyelerin bütçelerle yönetildiğini ve asıl önemli olanın bütçe dışı yatırımlar olduğunu söyledi.

"Ben ekonomistim, onun için bütçe dışı yatırımların nasıl yapılacağını çok iyi biliyorum" diyen Subaşı, şunları kaydetti:

"Bazı projelerle bütçeleri değiştirebilirsiniz. Tahminim Arifiye'nin 13 milyon lira bütçesi var ama bu, ilçe için çok yeterli değil. 13 trilyon bütçe ile çok fazla yatırım yapamazsınız ama proje hazırlanarak, ilgili kurumlara gidilir ve bununla ilgili teşvik, kredi ve bağış alınabilir. Koskoca bir ilçenin idaresine talibiz. Arifiye bir ilçe ve 5 girişi var ama hangi tarafından girilirse Arifiye'de bir ilçeye girdiğinizin havasını alamıyorsunuz. Dörtyol tarafındaki girişten girildiği zaman bir ilçeye giriyormuş gibi oluyor fakat onun haricindeki Arifiye'nin girişleri tamamen sıkıntılı ve problemli.

Sakarya'yı bilmeyen birisi dışarıdan geldiği zaman ne ilçeye girdiğini anlayabiliyor veya sormadan, kolay kolay merkeze giremiyor."

Subaşı, ilçe merkezinin küçük ve dar olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onun için bir merkezi de oluşmuyor. Her ilçede olduğu gibi Arifiye'ye de bir merkez gerekiyor ama şu anki alanda merkez olma durumu yok. Bir tarafı Devlet Demir Yolları,arkasında askeri bir bölge Tank Palet, diğer taraf okullar ve biraz daha gidildiğinde göl ve diğer tarafında da il ormanı var. Geniş bir ilçe merkezi yapma şansı yok şu anki duruma göre. Gödemen diye bir mevki var. O alan E-5'e, oradan Kalaycı ve Hacımercan'a kadar uzanıyor, o taraftan da il ormanına kadar büyüme alanı var. Arifiye, çok geniş ve büyük fakat sıkışık bir alanda. Allah nasip eder de göreve gelirsek çalışma ve projelerimizi faaliyete geçireceğiz."

Çelik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Subaşı'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA