Ak Parti Denizli İl Danışma Kurulu Toplantısı

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Ey MHP'liler Alparslan Türkeş Ermenistan Devlet Başkanı Levon Ter-Petrosyan ile Fransa'da ne konuştuysa biz de Barzani ile Diyarbakır'da aynı şeyi konuştuk. Ecevit, Yunanlı kardeşlerine hangi şiiri yazdıysa biz de aynısını Barzani için yazıyoruz" dedi.


Yenişehir Pekdemir Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Denizli Kasım Ayı İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Özdağ, 2014 yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini eleştirenlere yanıt veren Özdağ, şöyle devam etti:

"Birileri kalkmış bize diyor ki, Barzani'yi Türkiye'ye neden davet ettiniz? Kim söylüyor bunu? MHP'liler, CHP'liler söylüyor. Ey MHP'liler Alparslan Türkeş Ermenistan Devlet Başkanı Levon Ter-Petrosyan ile Fransa'da ne konuştuysa biz de Barzani ile Diyarbakır'da aynı şeyi konuştuk. Ecevit, Yunanlı kardeşlerine hangi şiiri yazdıysa biz de aynısını Barzani için yazıyoruz. Şimdi 76 milyon beraberce yaşayacağız bu topraklarda, herkes birinci sınıf vatandaş olacak."

- Dershane tartışmaları

Özdağ, kendisinin Milli Eğitim Komisyonu üyesi olduğunu hatırlatarak dershanelerle ilgili şunları söyledi:

"Zaman Gazetesi'nin yazmış ve yayınlamış olduğu bu taslak doğru taslak değildir. 8 ay önceki bir taslak. Son taslakta, okuma salonları etüt merkezleri kapatılmıyor, dershaneler özel okullara, kreşlere, yurtlara ve anaokullarına dönüştürülüyor, her türlü imkanı sağlayacağız, arsa vereceğiz, teşvik vereceğiz. Bu bir kuruma, bir kişiye, bir cemaate karşı yapılmış bir hareket değildir. Sosyal devlette ya okul olur ya dershane olur arkadaşlar. Okul olmalıdır. O nedenle biz dershaneleri dönüştürüyoruz. Efendim peyderpey yapar mısınız? Demokrasilerde reformlar bir anda yapılır arkadaşlar. Peyderpey yapılmaz. Yaparsınız ve yürürsünüz. Yapıyoruz ama birilerini mağdur etmeden yürüyoruz. Biz kimseyi mağdur etmeyiz. Biz ayağımıza sıkmayız, bindiğimiz dalı kesmeyiz. Kimse bizim yapmış olduğumuz mücadeleyi sakın yanlış anlamasın kişiye, kuruma, cemaate ve ekole okula karşı olarak algılamasınlar."

Toplantıya, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA