Sedefçi,'Edirne'nin Kurtuluşunun 91'inci Yıldönümünü Kutluyoruz'

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı ulusal mücadelenin önemli ve kritik bir noktası olan Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü kutluyoruz” dedi.

Sedefçi,'Edirne'nin Kurtuluşunun 91'inci Yıldönümünü Kutluyoruz'

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne’nin düşman işgalinden kurutuluşunun 91.yıldönümü ve 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı. Başkan Hamdi Sedefçi “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı ulusal mücadelenin önemli ve kritik bir noktası olan Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümünü kutluyoruz” dedi

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, “91 yıldır Kurtuluşun kalesi olmuş, Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış kentin topraklarında aradan geçen 91 yıl içinde barışın hüküm sürdüğü ve komşu devletlerle olan ilişkilerin dostluk ilişkilerine dönüşmesinin sevinç ve gururunu yaşamaktayım. Hakkı ödenemez vatan evlatlarının bundan tam 91 yıl önce verdiği kurtuluş mücadelesi sonucu bugün onların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz. Şanlı tarihimize baktığımızda buna benzer birçok zafer kazanmış olan Türk Milleti'nin evlatları olarak özgür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda 25 Kasım’ı her yıl daha da coşkuyla kutlamaktayız. Bu yıl da bu coşkumuz daha artacak ve 25 Kasım Kurtuluş Törenlerimizde bu yıl bir ilki gerçekleştireceğiz. 25 Kasım günü saat 11.30’da Edirne Belediye Başkanlığı olarak organize ettiğimiz ve Şevki Arman Caddesi Olin Kavşağından başlayıp, Vali Konağı, Muammer Aksoy Caddesi, ALirıza Ataktürk Caddesi, Güngör Mazlum Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesinden devam edip, Atatürk Bulvarı (Trakya Birlik Genel Müdürlüğü önü), Talatpaşa Caddesi, Atatürk Anıtı önü ve Saraçlar Caddesinde sona erecek Kurtuluş Şenlikleri Korteji düzenliyoruz. Kurtuluş Şenlikleri Korteji coşkumuza tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ DÜNYANIN EN DEĞERLİ SAYGIN BİR MESLEK DALIDIR”
Belediye Başkanı Sedefçi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla da yaptığı açıklamada öğretmenlik mesleğinin dünyanın en değerli varlığı olan insanları, geleceğe hazırlayan ve yatırım yapan saygın bir meslek dalı olduğunu ifade etti.

Sedefçi, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında, Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kutlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Sedefçi, “Bugün eğitim sistemimizin temel değerlerinden biri de, hatta olmazsa olmaz koşulu da çok değerli öğretmenlerimizdir.” diyen Başkan Hamdi Sedefçi, Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur veren başarılı atılımlarının, mesleğine, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve laik bir toplum yaratma ülküsüne inanmış, çalışkan Cumhuriyet öğretmenlerinin üstün çabalarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Sedefçi, “Geleceğimizin yapı taşlarını hazırlayan ve yaşamın her türlü zorluklarına rağmen mesleğinin ilkelerinden ödün vermeden özverili çalışmalarını sürdüren, çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve emanetlerimizi her daim koruyup kollayıp, en doğru bilgiyi yüklemeye çalışan, imkanlar çerçevesinde, çocuklarımızı ve gençlerimizi Ulu Önderimiz, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği aydınlık Türkiye yolunda yetiştirmek için insanüstü bir çalışma azmi ile her koşulda görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan eğitim emekçileri tüm öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Edirne merkezde bulunan tüm anaokul, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında görevli öğretmenlerimize Atatürk Rozeti hediye edilerek, çiçek sunuldu.
Kaynak: İHA