Sarıdere Yolunda Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Burdur'un Bucak ilçesi Sarıdere yolunda yağışlar nedeniyle bozulan noktalarda onarım çalışmaları başlarken, derelere ise menfezler yapıldı.

Sarıdere Yolunda Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri 15 kilometrelik Sarıdere yolunun, yağışlar nedeniyle bozulan kısımlarında onarım çalışmalarını tamamladı. Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, Sarıdere yolunda onarım ve genişletme çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Yaz döneminde yağış olmadığı için mevcut dere yatakları haricindeki sel sularının geçtiği yerleri tespit edememiştik. Son yağan yağışlar ile önce toprak kayması olan yerleri açtık, daha sonra da tespit ettiğimiz sel sularının geçtiği yerlere menfezler açıp köprü görevini yapan büyük borular yerleştirdik" dedi

Karabacak Sarıdere yolunda kış aylarındaki yağışlarla gevşek kesimlerde göçme ve toprak kayması yaşanması halinde yolun tekrar açılacağını belirterek, "Sel suları menfezlerle kontrol altına alındıktan sonra yol asfaltlanacak hale gelecek. Sarıdere yolu asfaltlandıktan sonra sık kullanılan bir yol olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA